Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Festival pohodništva dolina Soče 2017

15. septembra svoja vrata odpira  9. Festival pohodništva dolina Soče. Uradno odprtje festivala bo letos potekalo v Kinogledališču Tolmin, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali film Osem krogov in pol.
Bogat program, ki je tudi letos  nastal v sodelovanju s planinskimi in turističnimi društvi ter turističnimi ponudniki iz vseh treh Posoških občin, bo trajal vse do 1. oktobra 2017. Program vseh aktivnosti si lahko ogledati v priloženi zloženki, ki je vsem ljubiteljem pohodništva na voljo tudi v TICu Kobarid, Bovec in Tolmin. 

Dogodek, ki v prvi vrsti promovira dolino Soče kot pohodniško destinacijo in poudarja neštete možnosti pohodništva pri nas, v jesenskem času v dolino privablja številne ljubitelje pohodništva in narave. Letošnji festival vključuje 23 pohodov, zaključen vikend program v Triglavskem narodnem parku ter predavanja in filme.

 

Letošnja glavna tema Festivala pohodništva je narava in trajnostni razvoj turistične ponudbe v dolini Soče. Na festivalu bodo posebej izpostavljene naravne danosti Triglavskega narodnega parka ter pohodništvo v biosfernem območju Julijskih Alp.

 

Festival pohodništva dolina Soče bogati turistično ponudbo in podaljšuje turistično sezono v jesenski čas ter poudarja možnost najema vodnikov za tematska in gorska vodenja, ki pomenijo dodano vrednost v ponudbi pohodništva in izletništva.

 

Oglejte si tudi