Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje starejših občanov občine Kobarid

V petek, 9. decembra 2022 je v prostorih OŠ Simona Gregorčiča Kobarid potekalo tradicionalno srečanje starejših občank in občanov občine Kobarid. Prijetnega druženja, v organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Tolmin in Občine Kobarid, se je letos udeležilo 50 občank in občanov, ki so v letošnjem letu dopolnili 80 let in več.

Vse prisotne sta uvodoma pozdravila in nagovorila predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Tolmin Rafael Šuligoj in ravnatelj OŠ Kobarid Simon Skočir. Slavnostna beseda je pripadla kobariškemu županu Marku Matajurcu, ki ni skrival navdušenja nad lepim številom zbranih občank in občanov, ki so se po dveh letih premora zaradi epidemije, veseli in nasmejani udeležili novoletnega srečanja. Župan je zbranim predstavil uspešen projekt brezplačnih prevozov za starejše občane PROSTOFER, ki se je izkazal za zelo uspešnega. Samo v letu 2022 so prostovoljci na pregled v bolnico, zdravstveni dom in po drugih opravkih kar 193 krat odpeljali starejše občanke in občane. Številke potrjujejo, da starejši to storitev potrebujejo in, da je bila odločitev občine pravilna. V nadaljevanju je povedal, da aktivnosti za izgradnjo Doma starejših občanov v Kobaridu še vedno potekajo. Zbranim je zaželel vesele božične praznike in veliko zdravja v prihajajočem letu.

Kulturni program so s pesmijo, glasbo in recitali sooblikovali učenci kobariške osnovne šole in Glasbene šole Tolmin. Starejši občani so ob prazničnem času prejeli srčne medvedke. Posebej zanje so jih zašile pridne roke prostovoljk, imenovane Nitke, in učencev kobariške OŠ ter Podružnične šole Breginj z mentoricami. Uradnemu delu je sledilo prijetno druženje.


(vir: kobarid.si)

Oglejte si tudi