Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

PreventivnI program za starejše "Aktivna starost – sožitje generacij" v Drežnici, Breginju in v Kobaridu

Tudi april zaznamujejo aktivnosti v sklopu preventivnega programa za starejše »Aktivna starost – sožitje generacij«, sofinancirane s strani Občine Kobarid.

Tokrat smo za skupini v Drežnici, 7. aprila in v Breginju, 14. aprila pripravili Čajanko, ki jo je izvedla gospa Milena Bratuž. Gospa Bratuž je udeleženkam in udeležencem predstavila zdravilne učinke rastlin za najrazličnejše namene, s poudarkom na zeliščnih čajih.

Čajanko je zaznamovala priprava in pitje čaja s prigrizkom. Pokusili smo lahko zelo okusna, doma pripravljena namaza iz špargljev in čemaža. Za konec pa smo se posladkali s torto iz buče čajote. Čajanka je bila obenem namenjena medsebojnemu druženju, klepetu in izmenjavi »zeliščnih« izkušenj.    

V Kobaridu je bila v sredo, 13. aprila predstavljena tema »Inkontinenca«, ki jo je predstavila medicinska sestra, zaposlena pri Medicus Partner, gospa Tatjana Munih. Po predavanju se je razvil sproščen pogovor o sicer tabu temi - uhajanje urina in možnih rešitvah v tem primeru. Predavanje je bilo izjemno poučno in koristno.

 

V četrtek, 21. aprila ob 18. uri bodo v Drežnici predstavljeni temeljni postopki oživljanja in uporaba AED, s strani OZRK Tolmin. Aktivnosti v Kobaridu za sredo, 27. aprila odpadejo zaradi praznika.

V Breginju  pa bo v četrtek, 28. aprila ob 18. uri potekalo predavanje z naslovom »Proces staranja in pomen vadbe v tem življenjskem obdobju«.

  

Krajani in krajanke prijazno vabljeni!

 
Tekst in foto:

Rebeka Balažić Tonkli
CSD Tolmin

 

Oglejte si tudi