Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
15°C
Oceni objavo

POROČILO O DELOVANJU FUTSAL ŠOLE

Oplastova nogometna šola je sestavljena iz selekcij U7, U9, U11, U13 in U15. V tej sezoni v klubu trenira 112 otrok, kar je najbrž rekordna številka vpisanih otrok v dosedanjem delovanju kluba, če štejemo zgolj ta starostni razpon otrok. Prvič v zgodovini Oplasta pa se je oblikovala tudi selekcija deklic.

V klubu želimo otrokom nuditi kar se da dobre in optimalne pogoje za treniranje. Tudi letos smo vložili nekaj sredstev v nabavo novih trening rekvizitov in ostale opreme. Treninge opravljamo v telovadnici in na stadionu. Poleg nogometnih in gibalnih veščin želimo otrokom privzgojiti tudi dobre navade, kot so red, disciplina, spoštovanje in prijateljstvo. Trenerji namreč otrokom nismo zgolj posredniki nogometnega znanja, ampak smo jim tudi vzgojitelji, zato stremimo k temu, da se otroci pri nas počutijo dobro in da z veseljem obiskujejo treninge in tekme. Za nemoteno delovanje nogometne šole se je potrebno zahvaliti različnim posameznikom v klubu, ki skrbijo od urejanja prevozov, registracije igralcev, pa do organizacije tekem. Tu je potrebno izpostaviti vselej prisotnega Branka Veliščka. Velika zahvala gre staršem, k bodrijo svoje otroke. V letošnji sezoni smo zaradi znatno povišanih cen prevoznikov za velik del prevozov na tekme prosili starše, ki so se pozitivno odzvali. Prizadevali si bomo še za bolj trdno sodelovanje s starši, iz katerega si želimo pridobiti še kakšnega prostovoljca pri delu z nogometno šolo, saj opravil pri organizaciji tekem ne zmanjka. Zahvaliti se moramo občini Kobarid za posluh glede dodelitve terminov treningov v telovadnici. Trudimo se za zgledno sodelovanje z različnimi društvi. Še posebej moramo poudariti dobro sodelovanje s Tekaškim klubom Kobarid, ki nam nemalokrat ustreže pri uporabi trening površin.

U7 je najmlajša in najmanj številčna selekcija. Trenira enkrat tedensko. Nedavno je prvič zaigrala tudi na turnirju, tako da se postopoma seznanja s tekmovalnim procesom. Namen treningov je predvsem navajanje na osnovne nogometne prvine in uživanje v igri. Trener selekcije je Blaž Volarič, pomaga mu Tian Uršič. Omenjeni dvojec vodi tudi selekcijo U9. Tudi v tej selekciji je v ospredju navajanje na nogometno igro, saj je večina igralcev (in igralka) šele na začetku nogometne poti. Več nogometnih izkušenj pa pridobivajo iz turnirjev pod okriljem MNZ Nova Gorica. Tekme se igrajo v sistemu 4:4, brez sodnika in beleženja rezultatov, saj je v ospredju navajanje na nogometno igro in pravila. Selekcija se udeležuje še raznih drugih turnirjev, ki jih organizirajo posamezni nogometni klubi. Kar se tiče tekmovalnega dela podobno velja za selekcijo U11. Drugačen je le igralni sistem in sicer 6+1. Tekmo igrata dve ekipi hkrati na dveh igriščih proti dvema nasprotnima ekipama, kar zahteva veliko število igralcev, kar pa pri tej selekciji ni težava. Šteje namreč kar 35 igralcev. Trener ekipe je Rajko Uršič, pomaga mu Boštjan Uršič. Selekcija U13 pod taktirko trenerja Luke Volariča (pomaga mu Tian Uršič) nastopa v ligi MNZ Nova Gorica, kjer se igra v sistemu 8+1. Obenem ekipa igra v državnem futsal prvenstvu U13. Selekcija je sestavljena pretežno iz mlajših igralcev, zato rezultatski vidik ni v ospredju, ampak pridobivanje izkušenj za prihodnjo sezono. Podoben pristop je v lanski sezoni ubrala letošnja selekcija U15, kateri se tak sistem dela letos izrazito pozna v rezultatskem smislu, predvsem pa trenerja Luko Volariča veseli napredek v igri. V MNZ Nova Gorica prvenstvu se ekipa drži vrha lestvice, v državnem futsal prvenstvu pa zaključuje redni del tekmovanja, v katerem se z enim samim porazom zanesljivo uvršča v nadaljnje tekmovanje. Trije igralci se redno udeležujejo U15 NZS futsal selekcioniranja. Zaključujemo z dekliško ekipo, ki je kot rečeno zasnovana prvič v zgodovini kluba. Vodi jo Aleks Volarič. Trenira enkrat tedensko in je sestavljena iz deklet različnega starostnega razpona. Na nedavnem turnirju Rad igram nogomet so se dekleta prvič seznanila tudi s tekmovalnim delom, ko so nastopala za dekliško ekipo ND Primorje, ki že vrsto let uspešno deluje na področju dekliškega nogometa. Ajdovci so opazili naše delo z dekleti, zato so v Kobaridu že organizirali nekaj regijskih centrov, za kar se jim zahvaljujemo.

Ekipe bodo kmalu nadaljevale s pomladanskim delom sezone, selekcijo U15 pa čaka še boj za najvišja mesta v futsal prvenstvu. Na tem mestu se zahvaljujemo staršem za podporo in zaupanje. Še naprej se bomo trudili za kar se da dobro delo z mladimi. Zavedamo se, da je prostora za napredek in izboljšave še veliko. Zato vabimo vse zainteresirane k sodelovanju, prizadevamo si tudi za širitev trenerske ekipe.

Blaž Volarič

KMN Oplast Kobarid


(vir: oplast-futsal.si)

Oglejte si tudi