Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Praznični december na Kobariškem

Decembrsko praznično dogajanje na Kobariškem smo otvorili z Miklavževo tržnico, ki jo je tudi letos organiziralo Turistično društvo Kobarid v sodelovanju z Občino Kobarid, Krajevno skupnostjo Kobarid in lokalnimi društvi ter drugimi akterji.

Letos je Miklavževa tržnica potekala v petek, 4. decembra, pred kobariškim Kulturnim domom, kjer so obiskovalci na številnih stojnicah lahko izbirali med prazničnim in drugim darilnim programom lokalnih ustvarjalcev in ponudnikov ter obiskali ustvarjalno delavnico izdelovanja novoletnih okraskov, ki so jo pripravile članice skupine ročnih del NITKE. Obiskovalci so se pogreli ob toplem čaju in kuhanem vinu ter uživali v Kobariških štrukljih Društva samooskrba Kobarid, otroci pa neizmerno uživali v družbi Zime, ki je pričarala pravo praznično vzdušje.

 

Zvečer se je dogajanje preselilo v kobariški Kulturni dom Kobarid, kjer se je odvijal dobrodelni Miklavžev koncert Varstveno delovnega centra iz Tolmina. Za program so poskrbela kulturna društva vseh treh Posoških občin in zbrana sredstva bodo namenili nakupu novega dvigala. Na dan Miklavževe tržnice so na kobariškem trgu zagorele tudi novoletne lučke.

Kobariški otroci pa  so se obiska Svetega Miklavža razveselili danes, ko jih je obiskal v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kobaridu. Miklavževanje se bo nadaljevalo v nedeljo s tradicionalnim Miklavževim pohodom na Krasji vrh in druženjem ter obiskom Miklavža pri koritu nad Drežniškimi Ravnami.

 

Bogatemu programu Miklavževega vikenda bodo v nadaljevanju meseca sledili drugi dogodki. Na oder Kobariškega kulturnega doma prihaja Vokalni band Kreativo, otroke bo obiskal dedek Mraz in novorojenčke bo tudi letos sprejel župan Občine Kobarid. V Breginju bo potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov Breginjskega kota "Radi bi vam rekli hvala". V Drežniških Ravnah bodo na Božič otvorili jaslice na prostem, dan kasneje pa vabljeni na Livek, kjer Kulturno društvo Gorenj konc in Vokalna skupina Liwk pripravljata božično igro "Zgodba očka Panova".
V Kobaridu bodo potekale otroške novoletne delavnice in leto bomo zaključili s silvestrovanjem na kobariškem placu, ki ga tudi letos pripravlja Krajevna skupnost Kobarid. Ob živi glasbi, kuhanem vinu in čaju se bomo skupaj poslovili od starega in nazdravili novemu letu 2016! Vabljeni!

Najmlajše pa vsako sredo v Kobariški knjižnici pričakuje lisica Mica, ki zanje že pripravlja praznični program.  

Koledar dogodkov sproti dobiva nove vsebine, zato vas vabimo, da nas spremljajte na spletni strani Občine Kobarid, www.kobarid.si, na facebook strani Občine Kobarid in na radiu Alpski val.

Oglejte si tudi