Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Sprejeli temeljni dokument za pridobitev LEADER sredstev

Pred začetkom nedavnih praznikov so člani lokalne akcijske skupine LAS Dolina Soče v kobariški Zeleni hiši potrdili strategijo. Ta temeljni dokument predstavlja osnovo za pridobitev LEADER sredstev, ki se bodo lahko v novem programskem obdobju črpala iz treh različnih EU skladov.

 

Predsednik LAS Dolina Soče Uroš Brežan, ki je sejo tudi vodil, je besedo uvodoma predal gostitelju, kobariškemu županu Robertu Kavčiču, v nadaljevanju pa nato še Primožu Skrtu, namestniku strokovne vodje LAS. Slednji je zbranim na kratko pojasnil smernice strategije in načrte za v prihodnje.

 

Posoški razvojni center, upravitelj LAS, je s strani članov potrjeno »Strategijo lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Dolina Soče za programsko obdobje 2014–2020« le dan po seji, 30. oktobra, nato poslal v potrditev na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vsi skupaj, tako člani kot predstavniki upravitelja, sedaj upajo, da bodo prvi razpisi za projekte objavljeni čim prej oziroma kot kažejo realne možnosti vsaj jeseni prihodnje leto.

 

Več o že izvedenih projektih, ki so jih v sklopu lokalne akcijske skupine LAS za razvoj (po novem LAS Dolina Soče) izvedli v preteklem programskem obdobju, si lahko ogledate v knjižici z naslovom Bogastvo podeželja ob Smaragdni poti. Slednja je širši javnosti dostopna tudi na LAS-ovi E-knjižnici, in sicer na spletni povezavi tukaj.

Tatjana Šalej Faletič
Posoški razvojni center

 

 

 

Oglejte si tudi