Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pripravili smo se na turistično sezono

Župan Občine Kobarid je v mesecu juniju sklical sestanek z pristojnimi javnimi službami na temo  pripravljenosti služb na turistično sezono. Prisotnim je uvodoma predstavil pomen urejenosti občine, analizo turistične infrastrukture, ki jo je pripravila Občinska uprava ter glavne izzive s katerimi se vsi deležniki soočamo v času visoke turistične sezone (preobremenjenost cest, odvoz smeti, košnja, urejanje in vzdrževanje turistične infrastrukture,…). Poudaril je, da je pomembno, da v  dvomesečnem obdobju glavne turistične sezone vse službe delujemo koordinirano in strpno.

Na sestanku so prisotni analizirali trenutno stanje na terenu in se dogovorili, da vsak pristopi k reševanju problema iz svojega področja in zadeve pred sezono uredi tako, da med sezono ne bo dodatnih težav in slabe volje med domačini, ponudniki in turisti.

Glede na lanskoletni najbolj pereči problem, odvoz komunalnih odpadkov, je bilo sprejeto, da v primeru prepolnih zabojnikov v Kobaridu Občina Kobarid obvesti Komunalo Tolmin, ki bo odvoz čimprej izvedla. Na nekaterih dostopnih mestih pa so že nameščeni dodatni zabojniki.

Izpostavljen je bil tudi problem preobremenjenosti poti proti slapu Kozjak (pešci, kolesarji,..), kopanje pri Kozjaku in kopanje psov v Nadiži. Na Občini Kobarid bomo zaznano problematiko, ki se še vedno pojavlja na terenu uredili s sprejetjem ustreznih pravnih podlag. Z zaposlenimi na TIC-u Kobarid je dogovorjeno, da se obveščanje o nezaželenem poseganju v naravo izvaja neposredno, to je z obveščanjem turistov, ki jih usmerjajo k tem znamenitostim. Pričakuje se, da bodo na navedeno opozarjali tudi vsi turistični ponudniki in nenazadnje sami občani.

Oglejte si tudi