Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Poplavna študija zahodnega dela Kobarida

V ponedeljek, 11. maja, je Občina Kobarid organizirala predstavitev poplavne študije zahodnega dela Kobarida, ki ga je v okviru projekta Camis izdelalo podjetje Corus inženirji d.o.o.

 

V študiji so definirani poplavni dogodki s povratnimi dobami 10, 100 in 500 let, izdelane karte poplavne nevarnosti in razredov poplavne nevarnosti. Študija je pokazala, da je poplavna ogroženost zahodnega dela Kobarida velika, saj je to območje preplavljeno že pri povratnih dobah krajših od 10 let.

 

Problematika poplavljanja zahodnega dela Kobarida je povezana predvsem s poplavljanjem vodotokov reke Idrije in potoka Kobarišček. Ob poplavah sta ogrožena dva stanovanjska objekta ob Idriji, pogosto je v celoti poplavljeno območje ribogojnice.

 

Študijo je predstavil in odgovoril na številna vprašanja občanov Tomaž Balut iz podjetja Corus inženirji. Poudaril je, da je celovito reševanje poplavne ogroženosti kompleksen projekt, ki zahteva veliko mero družbenega konsenza in traja praviloma od tri do pet let.

Konstruktivni debati se je pridružil tudi župan Robert Kavčič. Povedal je, da bodo prizadevanja Občine v prihodnje usmerjena tudi v ustrezne protipoplavne ukrepe.

 

Poplavna študija zahodnega dela Kobarida je na vpogled na Občini Kobarid.  

 

 

Oglejte si tudi