Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Srečanje članov Kluba seniorjev občine Kobarid

V četrtek, 28. novembra so se na letnem delovnem srečanju sestali člani Kluba seniorjev občine Kobarid. Občina Kobarid posveča posebno pozornost starejšim občankam in občanom in dela na projektu »Kobarid, starosti prijazna občina«.

 

Člane je pozdravila županja Občine Kobarid Darja Hauptman in se jim zahvalila za njihovo delo in sodelovanje v tem programu.  Predstavila je nekatere pomembne projekte občine in spregovorila o aktivnostih za izgradnjo Medgeneracijskega središča Kobarid, znotraj katerega bo delovala  tudi enota Doma upokojencev Podbrdo. 

 

Glavni del srečanja  je bil namenjen  obravnavi delovnega gradiva »Opažanja in ugotovitve«, ki sta ga na podlagi predlogov, pobud in opažanj posameznih članov  Kluba pripravila koordinatorja Vojko Hobič in Jožica Komel. Le ta so razvrščena po osmih ključnih področjih, kot jih določa Svetovna zdravstvena organizacija in sicer:  javne površine, prevozi, stanovanjski objekti, družabno življenje, spoštovanje in vključevanje v družbo, družbeno angažiranje in zaposlitev, komuniciranje in informiranje,  skupnostni programi in zdravstvene službe. Skupaj z občinskimi službami se je preučilo posamezno pobudo  ter  predstavilo ukrepe  za izvedbo.  

 

V drugem delu srečanja so bile predstavljene dejavnosti v zvezi z delovanjem Medgeneracijskega centra Kobarid.

 

Letno srečanje se je zaključilo s številnimi pobudami in idejami seniorjev, ki naj bi jih peljali skupaj z občino in katerih cilj je boljša kvaliteta življenja vseh občanov in kar bo osnova za izdelavo programa dela Kluba seniorjev  Občine Kobarid.

 

Danica Hrast, podžupanja

Oglejte si tudi