Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Predstavitev monografije akademskega slikarja Rudija Skočirja

V sklopu prireditev meseca kulture, ki jih organizira Občina Kobarid, smo v četrtek, 27. februarja, prisluhnili predstavitvi barvne monografije o akademskem slikarju Rudiju Skočirju z naslovom RUDI SKOČIR.


Akademski slikar se je pred kratkim vrnil iz francoske pestolnice, kjer je več mesecev bival in ustvarjal. Nastala so dela, s katerimi po mnenju poznavalcev slikar začenja nov slikarski opus.


Z avtorjem se je o življenju v Parizu in doma ter o njegovem delu pogovarjala umetnostna zgodovinarka Nelida Nemec. Dotaknila sta se tudi otroških let, ki jih je preživel v Kobaridu in ima nanje zelo lepe spomine. Vsako leto se je posebej razveselil sv. Miklavža, ki mu je podaril barvice. To je bilo najlepše darilo, je  povedal z nasmehom na obrazu. Slike so nastajale povsod — na vsakem koščku papirja in na stenah stanovanja, se je spominjal  slikar Rudi Skočir. 


Goste, obiskovalce in nastopajoče je pozdravila in nagovorila županja Občine Kobarid Darja Hauptman. "Občani Kobarida smo ponosni na vas in v veselje nam je, da vam lahko prisluhnemo v domačem kraju," je povedala županja.


Dogodek so z glasbenimi nastopi na klavir in kitaro obogatili učenci Glasbene šole Tolmin, oddelka Kobarid.

Oglejte si tudi