Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Odprtje prenovljene Športne dvorane Kobarid

Kobariška športna dvorana je bila v zadnjih letih deležna temeljite prenove. Energetski sanaciji je sledila prenova garderob in sanitarij ter zamenjava dotrajanega parketa.

 

Dvoletna naložba prenove garderob in sanitarij je potekala v dveh fazah ter je zajemala celovito prenovo garderob in sanitarij, izvedbo novega prehoda v veliko dvorano, prenovo strojnih in elektroinštalacij v novih prostorih ter novo talno kanalizacijo. Skupna vrednost naložbe je znašala 161 tisoč evrov. Del sredstev je občina pridobila iz javnega razpisa Fundacije za šport (skoraj 26 tisoč evrov), razliko pa je zagotovila s povratnimi sredstvi iz 23. člena Zakona o financiranju občin.

Oktobra in novembra je v telovadnici potekala zamenjava dotrajanega parketa. Skupna vrednost naložbe je znašala 73 tisoč evrov. Občina Kobarid je del sredstev, okoli 42 tisoč evrov, pridobila na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, razliko pa je zagotovila v rebalansu II. proračuna Občine Kobarid za leto 2017.


Z zamenjavo poda, ki je ključen za kakovostno vadbo, je telovadnica, ki se uporablja za šolske namene, vadbe društev, klubov, klubska tekmovanja in rekreacijo ter izvajanje šolskih in kulturnih prireditev, dobila dokončno podobo. 

Prenovljeno športno dvorano Kobarid bo uradno odprl župan Občine Kobarid Robert Kavčič, v petek, 1. decembra 2017, ob 19.45. Ob 20.00 si bomo ogledali tekmo med domačim klubom KMN Oplast Kobarid in FC Maribor.  

Vabljeni v čimvečjem številu, da znova dokažemo, da si Kobarid zasluži naziv najbolj futsal mesta v državi.

Vstop prost!



 

Oglejte si tudi