Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
23°C
4°C
JUTRI
23°C
4°C
Deli

27. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V četrtek, 15. februarja, je potekala 27. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid. Svetniki so uvodoma potrdili dnevni red in se seznanili z realizacijo sklepov pretekle seje ter nadaljevali z obravnavo Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega podjetja za proizvodnjo in dobavo toplotne energije DEJMAN d.o.o.  Sprejet odlok je bil v nekaterih delih pomanjkljiv, saj ni določal imenovanja, sestave in mandata nadzornega sveta ter sklica konstitutivne seje, zato nadzornega sveta ni bilo mogoče imenovati. Sprejeta sprememba odloka odpravlja tudi neskladje v zvezi s sprejemom statuta in nepravilno dikcijo glede imenovanja vršilca dolžnosti direktorja.

 

Zaradi nekaterih vsebinskih sprememb Pomorskega zakonika je bilo potrebno uskladiti Odlok o določitvi plovbnega režima na reki Soči in na reki Koritnici. Občinski svet Občine Kobarid je o predlaganih spremembah razpravljal in predlog sprememb potrdil. 

 

Društvo Adrenalin, pooblaščeni izvajalec Odloka o določitvi vzletnih točk in pristajalnih mest na območju Občine Kobarid, je na občino posredovalo predlog spremembe statuta vzletnih točk. Občinski svet je potrdil, da se v Odloku o spremembah Odloka o določitvi vzletnih točk in pristajalnih mest na območju Občine Kobarid v 5.členu pod vzletno točko za organizirano letenje druge kategorije doda Ozben. Obenem pa se črta vzletne točke za neorganizirano letenje (Kobariški Stol 1100, Na Rejdi in Ozben).

V nadaljevanju seje so svetniki izdali soglasje k predlogu Statuta javnega zavoda »Zavod za turizem Dolina Soče« in se seznanili z vzpostavitvijo in financiranjem programa turistične destinacijske organizacije Skupnost Julijskih Alp, ki združuje turistična območja na biosfernem območju UNESCO MAB Dolina Soče (občine Bovec, Kobarid in Tolmin), Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica in Žirovnica. Namen sodelovanja turističnih območij in delovanja Skupnosti Julijske Alpe je usklajeno in učinkovito upravljanje biosfernega območja Julijske Alpe kot trajnostne turistične destinacije. 

Svetniki so potrdili sporazum sklenjen med Občino Kobarid (Bovec) in Elektro Primorsko d.d. o ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi s projektom izgradnje kablovoda 2x20 Kv RTP Kobarid – RP Bovec in ureditve kolesarske poti od Kobarida do Bovca.

Za člana sveta Javnega zavoda Zdravstveni dom Tolmin je bila imenovana Rebeka Balažić Tonkli.

V nadaljevanju seje so se svetniki seznanili z dokončnim poročilom o opravljenem nadzoru Občine Kobarid za leto 2016 ter planirano investicijo PGD Kobarid. 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi