Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Lokalne volitve 2014 - Obvestilo o imenovanju volilnih odborov

S ponedeljkom, 21. julija 2014, so začeli teči roki za volilna opravila.

Na podlagi 37. člena Zakona o lokalnih volitvah lahko politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občani najkasneje do 31. julija 2014 občinski volilni komisiji (Trg svobode 2, Kobarid) podajo svoje predloge za imenovanje predsednika in članov volilnih odborov ter njihovih namestnikov.

 

Predsednik, član volilnega odbora in njun namestnik mora imeti v Občini Kobarid stalno prebivališče in ne more biti zakonec, oče, mati, otrok, sestra ali brat, posvojitelj ali posvojenec kandidata v volilni enoti, v kateri je ta volilni odbor imenovan, niti ne more živeti s kandidatom v zunajzakonski skupnosti ali registrirani istospolni partnerski skupnosti.

 

Ob vložitvi predlogov morajo predlagatelji predložiti izjavo kandidata, da soglaša z imenovanjem v volilni odbor in izjavo, da bo najpozneje v treh dneh po javni objavi kandidatur oz. list kandidatov obvestil občinsko volilno komisijo o svojem sorodstvenem razmerju ali drugem razmerju s katerim od kandidatov, o katerem se glasuje na volišču, za katerega bo imenovan v volilni odbor.

 

Več o lokalnih volitvah 2014:

http://www.kobarid.si/index.php/component/content/article/9-uncategorised/226-lokalne-volitve

 

 

Občina Kobarid

Oglejte si tudi