Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
9°C
-3°C
JUTRI
8°C
-3°C
3942

Izvajanje parkirnega režima ob reki Nadiži in Zaročišču 2016

Na osnovi Odloka o obrežnem režimu na območju občine Kobarid se s 15.6.2016 prične izvajati parkirni režim ob reki Nadiži.
Prispevek za urejanje se bo zaračunaval na naslednjih parkiriščih ob Nadiži:
pri Robiču (Bife Z'Der), pri Podbeli (za mostom), pri Napoleonovem mostu in pri mostu Logje.
 
Termin izvajanja parkirnega režima ob Nadiži: 15. 6. - 31. 8. vsak dan od 9.00 - 19.00.

Prispevek za urejanje se zaračunava tudi na parkirišču Zaročišče (dostop za slap Kozjak) 1. 4. – 31. 10. vsak dan od 9.00 do 19.00
 
Novost letošnjega leta je, da morajo vsi lastniki parcel ob Nadiži obnoviti dovolilnico za parkiranje na svoji parceli. Dovolilnico prejmejo na Občini Kobarid.

DNEVNO NADOMESTILO za parkiranje je mogoče kupiti po urah ali za cel dan NA PARKOMATIH NA PARKIRIŠČIH ob Nadiži in v Zaročišču .
Cena na uro znaša 1 EUR (2,5 točke).
Celodnevna karta znaša 8 EUR (20 točk).
 
LETNA DOVOLILNICA:
Občani s stalnim prebivališče v občini Kobarid in lastniki stanovanjskih nepremičnin (počitniških objektov) v občini Kobarid imajo možnost nakupa letne dovolilnice po ceni 18 EUR (48 točk). Lastniki stanovanjskih nepremičnin na občini Kobarid prejmejo potrdilo o lastništvu in na podlagi potrdila lahko kupijo letno dovolilnico.
Letno nadomestilo za uporabo urejenih dostopnih mest znaša za nerezidente občine Kobarid 48 EUR (120 točk).
 
TEDENSKE DOVOLILNICE:
Turistični ponudniki v občini Kobarid lahko svojim gostom, ki pri njih bivajo minimalno 1 noč, ponudijo »Potrdilo  turističnega ponudnika za nakup tedenske dovolilnice«s katerim jim omogočijo nakup TEDENSKE DOVOLILNICE po ceni 16 EUR (40 točk).
Obrazec mora turistični ponudnik izpolniti, podpisati in žigosati (če ima žig), ter ga izročiti svojemu gostu. Obrazec mora biti izpolnjen v celoti, drugače je NEVELJAVEN! Tudi registrska številka vozila!

OBRAZEC: Potrdilo  turističnega ponudnika za nakup tedenske dovolilnice  

Gost s potrdilom v TICu Kobarid lahko kupi tedensko dovolilnico, ki velja na urejenih dostopnih mestih ob Nadiži in v Zaročišču
 
BREZPLAČNE DOVOLILNICE:
Lastniki zemljišč ob reki Nadiži v Občini Kobarid lahko prejmejo  brezplačne dovolilnice za nemoteno parkiranje vozila na svoji parceli. Dovolilnice izdaja občina Kobarid. Za parkiranje na parkiriščih ob Nadiži pa je prav tako potreben nakup letne dovolilnice (brez stalnega bivališča v občini Kobarid pa sezonsko dovolilnico) oziroma plačilo dnevnega prispevka za urejanje parkirišč.
 
Nakup letnih in tedenskih dovolilnic  poteka v turistično informacijskem centru Kobarid (Trg svobode 16, 5222 Kobarid)
URNIK:
JUNIJ  ponedeljek-petek od 9.00 - 13.00 & od 14.00 - 19.00, sobota, nedelja in prazniki od 9.00 - 13.00 & od 16.00 - 19.00  
JULIJ in AVGUST - vsak dan od 9.00 – 20.00

Kupljena dovolilnica velja na vseh dostopnih mestih ne glede na mesto nakupa.
 
Letne in tedenske dovolilnice bodo evidentirane na registrsko številko avtomobila, zato je potrebno ob nakupu poleg osebnega dokumenta imeti s seboj tudi prometno dovoljenje.

TIC Kobarid

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!