Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Izgradnja centra za mikrodaljinsko ogrevanje na lesno biomaso v Kobaridu

Ena večjih naložb Občine Kobarid, izgradnja centra za mikrodaljinsko ogrevanje na lesno biomaso, se počasi zaključuje.
V Kobaridu se je julija začela izgradnja centra za mikrodaljinsko ogrevanje na lesno biomaso. Gre za moderen in energetsko učinkovit način ogrevanja ter priprave tople vode. Ocenjena vrednost naložbe znaša okoli 320 tisoč evrov in vključuje izgradnjo kotlovnice na lesno biomaso, moči 300 kW, ter izgradnjo 206 metrov toplovoda. Občina Kobarid je del nepovratnih sredstev za njeno izvedbo pridobila na razpisu v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020.


Center se nahaja v neposredni bližini telovadnice od kjer je izpeljan toplovod do osnovne šole, vrtca z glasbeno šolo, Doma Andreja Manfrede ter telovadnice. Odjemalci toplote bodo tako javne stavbe, ki se trenutno ogrevajo na utekočinjen naftni plin iz skupnega plinohrama, zasnova kotlovnice pa omogoča širitev na druge uporabnike, v kolikor bo to v prihodnosti potrebno. 

 

Zaradi geoloških ovir so se dela nekoliko zavlekla, vendar je dokončanje investicije in zagon novega sistema predviden do začetka letošnje kurilne sezone.

 

 

Oglejte si tudi