Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
6°C
-2°C
PET.
6°C
1°C
Deli
646

»EU projekt, moj projekt«

Med izbranimi 32 projekti je tudi čezmejni projekt Pot miru/Via di pace. V soboto, 19. septembra, vabljeni na voden pohod po muzeju na prostem Kolovrat, kosilo iz vojaškega kotla in obisk Informacijskega centra Poti miru v Kobaridu.

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko organizira 18. in 19. septembra 2015  niz dogodkov z naslovom »EU projekt, moj projekt«. Gre za dneve odprtih vrat projektov, ki so bili sofinancirani z evropskimi sredstvi v obdobju 2007-2013. Vsi dogodki, ki ponujajo najrazličnejše aktivnosti, so brezplačni, namenjeni pa so vsem starostnim skupinam. Več o vseh dogodkih in namenu projekta si lahko preberete na http://www.eu-skladi.si/portal/aktualno/dogodki/eu-projekt-moj-projekt.

 

Med izbranimi 32 projekti je tudi čezmejni projekt Pot miru/Via di pace.


V soboto, 19. septembra, vas tako vabimo na voden pohod po muzeju na prostem Kolovrat, kosilo iz vojaškega kotla in obisk Informacijskega centra Poti miru v Kobaridu.

 

Program:

10.00: Zbor na čezmejnem muzeju na prostem Kolovrat.

10.30 do 12.00: Voden pohod z vodnikom po muzeju na prostem, kjer so kaverne, poveljniška in opazovalna mesta, topniški položaji, mreža strelskih jarkov iz obdobja soške fronte. Poleg spoznavanja soške fronte in na sploh življenja ob nekdanji meji, boste lahko uživali v izjemnem razgledu na Julijske Alpe, dolino Soče, Benečijo in furlansko nižino.

12.15 do 13.30: Kosilo iz vojaškega kotla na Kolovratu (pripravi Turistična kmetija Jelenov breg pod Matajurjem).

13.30 do 14.00: Vožnja po grebenski cesti, skozi Livek proti Kobaridu.

14.00 do 16.00: Obisk Informacijskega centra Pot miru: ogled interaktivne razstave o Poti miru z ogledom kratkega filma o Poti miru in Kolovratu, poslušanje vojaških pesmi, simulator letenja, razstava »1915 - Ženske v zaledju soške fronte«. Možen je tudi obisk Kobariškega muzeja.

 

Vabljeni, da se nam pridružite na celodnevnem spoznavanju dediščine soške fronte in Poti miru. Dogodek je za obiskovalce brezplačen.

 

Ekipa Fundacije Poti miru v Posočju

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!