Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Koncertni vikend v Breginjskem kotu

Vikend v Breginjskem kotu je minil v znamenju koncertov. Petkovemu nastopu Draga Misleja Mefa je sledil odmeven koncert Gala Gjurina s simfoničnim orkestrom Cantabile in številnimi gosti iz Slovenije in zamejstva.
Na odru ob breginjski cerkvi je množica obiskovalcev prisluhnila Severi in Gaju Gjurinu, ki sta ob spremljavi simfoničnega orkestra Cantabile naravnost navdušila občinstvo. Pridružili so se jima tudi gostje večera - trobentač Blaž Učakar, Dejan Gregorič na violini, glasbena skupina iz zamejstva Beneške korenine, kantavtor Samo Kodela, skupina Čedahuči, Buške čeče in drugi.

 

Organizatorji dogodka, člani Razvojnega društva Breginjski kot s predsednico društva Vaneso Marcola na čelu, so bil nad pozitivnim odzivom obiskovalcev in nastopajočih ter množičnostjo obiska zelo zadovoljni in vidno presenečeni. V sklopu koncerta je povezovalka večera Mariša Bizjak predstavila zgodovino Breginja in današnjo bogato turistično ponudbo ter naravne lepote doline Nadiže.

 

Kot je povedal glavni pobudnik dogodka, Pavel Tonkli, so koncert organizirali z namenom večje prepoznavnosti Breginjskega kota in zdravilne reke Nadiže, ki v Breginjski kot privabi veliko gostov. Zavedajo se, da je turizem tudi v Breginjskem kotu perspektivna panoga in trudijo se, da bi bili še bolj prepoznavni in, da bi se gostje v Breginjskem kotu dobro počutili.

 

Obiskovalce je pozdravila in jim zaželela dobrodošlico tudi županja Občine Kobarid Darja Hauptman. V uvodnem pozdravu se je zahvalila organizatorju dogodka, nastopajočim in vsem, ki so se odzvali povabilu društva in obiskali Breginjski kot. 

 

 

 

Oglejte si tudi