Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
7°C
-1°C
Deli
665

Dostop do Zdravstvene postaje Kobarid

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

 

Na Občini Kobarid se zavedamo pomena in dostopnosti zdravstvenih storitev za vse naše občanke in občane. Zato smo se vsa leta trudili in uspeli, da imamo v Kobaridu sodobno Zdravstveno postajo Kobarid, prijazno uporabnikom in zaposlenim. Ob potresni sanaciji Zdravstvene postaje Kobarid smo zasnovali glavni vhod na južni strani, z intervencijsko potjo, ki je do preteklega tedna potekala po Stresovi ulici mimo stanovanjskega bloka na Mateličevi 6, kjer so bila s prometnim znakom označena parkirišča s pravili parkiranja, ki so se ga posluževali tudi vsi uporabniki Zdravstvene postaje Kobarid.

 

Tako kot mnogi občani in obiskovalci Kobarida, se tudi stanovalci Mateličeve 6, ki so po odločitvi višjega sodišča lastniki celotne parcele ob stanovanjskem bloku,  dnevno srečujejo s problemom parkiranja. Zaradi neposredne bližine Zdravstvene postaje Kobarid, Lekarne Kobarid in Dializnega centra se je na parkirišču povečala frekvenca parkiranja, zato so se stanovalci Mateličeve 6 odločili, da si svoja parkirišča zagotovijo s postavitvijo zapornice. Ta je povzročila veliko nevšečnosti in težav tako uporabnikom Zdravstvene postaje Kobarid kot uporabnikom drugih bližnjih institucij.

Odločitev stanovalcev se nam zdi nesprejemljiva in je ne podpiramo, zato smo stanovalce povabili na pogovor, na katerega pa se žal niso odzvali.

 

Kot župan Občine Kobarid in kot občan ter uporabnik Zdravstvene postaje Kobarid razumem nastali problem v središču Kobarida. Ne podpiram pa nerazumne zapore intervencijske poti, ki vodi do ustanove, ki rešuje življenja. Z zaporo je otežen dostop starejšim uporabnikom, ki morajo do Zdravstvene postaje Kobarid peš in vozilom zdravstvenih delavcev, ki morajo nemalokrat hitro odreagirati in nuditi prvo pomoč na terenu.

 

Za začasno rešitev in pomoč predvsem starejšim in invalidom, smo si v Domu upokojencev v Tolminu sposodili dva invalidska vozička, ki bosta v pritličju Zdravstvene postaje Kobarid na razpolago vsem, ki ga boste potrebovali.

 

Na Občini Kobarid bomo v najkrajšem možnem času poskrbeli, da bo dostop do Zdravstvene postaje Kobarid čim lažji in prijazen vsem uporabnikom. Vas, spoštovane občanke in občani, pa pozivam k strpnosti in razumevanju. O morebitnem drugačnem režimu dostopa boste naknadno obveščeni.

 

 

 

                                                                                                        Robert Kavčič

                                                                                                župan Občine Kobarid 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Iztok Volk 19. 11. 2014

Zakaj pa občina ni odkupila zemljišča, ki je poleg zapornice?