Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
10°C
PON.
21°C
12°C
Oceni objavo

Znanstveni simpozij – Položaj žensk na predvečer vojne in koncert ob 100-letnicah 1. svetovne vojne

V petek, 19.  septembra 2014, je v prostorih Ustanove »Fundacija Poti miru v Posočju« v  Kobaridu potekal znanstveni simpozij, ki je obravnaval še dokaj neraziskano temo  položaja žensk pred začetkom in v prvem letu »vélike vojne«. Pobuda za simpozij  je nastala na podlagi istoimenske razstave, ki jo je Fundacija pripravila v  sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani in je še vedno na ogled  v prostorih Fundacije.

 

Na simpoziju so s svojimi prispevki sodelovali avtorji  razstave ter drugi sodelavci Filozofske fakultete - Marta Verginella, Barbara  Šatej, Žiga Koncilija, Urška Strle, Petra Testen, Ana Cergol Paradiž, Irena  Selšnik, Peter Mikša ter gostja s tržaške univerze Tullia Catalan. 

 

Simpozij je sklenil večerni koncert Kvarteta pozavn študentov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ki se je odvijal v sklopu obeleževanj 100-letnic 1.svetovne vojne.

Mladi glasbeniki so v enournem programu izvedli nekaj klasičnih del v priredbi za to trobilno zasedbo. Poslušalcem so zaigrali tudi avtorsko skladbo, In memoriam, ki jo je prav za to priložnost napisal član kvarteta David Miljančič, domačin iz Vrsnega pri Kobaridu.

 

 

Fundacija Poti miru v Posočju

 

 

Oglejte si tudi