Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Sobota in nedelja bosta v znamenju spomina na dogodke izpred 100 let

Ta konec tedna bo Kobarid zaznamoval spomin na dogodke izpred 100 let, ki so za vedno zaznamovali naše ljudi in naše kraje. V spomin in opomin bo v nedeljo, 9. julija 2017, ob 18. uri, potekal osrednji dogodek - koncert vojaških orkestrov šestih držav "Zbogom orožje". Zbrane bosta pozdravila župan Občine Kobarid Robert Kavčič in predsednica Nacionalnega odbora za obeleževanje 100-letnic prve svetovne vojne ter ministrica za obrambo Andreja Katič. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.  

Na predvečer osrednjega dogodka, v soboto, 8. julija, ob 19. uri, bo na kobariškem trgu potekal p
romenadni koncert Orkestra oboroženih sil Republike Hrvaške. Po koncertu pa se bo odvil dokumentarni film PREBOJ PRI KOBARIDU, 4. del iz dok. serije TV Slovenija: Slovenci in prva svetovna vojna 1914-1918; Režjia: Valentin Pečenko.

 

Za čas dogodkov bo v Kobaridu zaprta državna cesta skozi Kobarid ter nekatere javne površine in lokalne ceste. Obvoz je urejen. Seznam zapor je objavljen na spletni strani Občine Kobarid. 

Parkirišča za obiskovalce nedeljskega koncerta bodo na voljo pred TIK-om Kobarid (nasproti Petrola), pred Mlekarno Planika Kobarid in pred šolo. Parkirišča bodo označena in so namenjena izključno obiskovalcem nedeljskega koncerta. 

Vse obiskovalce Kobarida naprošamo, da upoštevajo navodila rediteljev in gasilcev ter se jim zahvaljujemo za razumevanje. 


 

Oglejte si tudi