Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Poletno dogajanje v Kobaridu

Poletno dogajanje se bo nadaljevalo v petek, 20. julija s programom za otroke in 21. julija s koncertom blues rock banda El Kachon. Lepo vabljeni!

Občina Kobarid je, v sodelovanju z Krajevno skupnostjo Kobarid, Turističnim društvom Kobarid, Kulturnim društvom Mešani pevski zbor Sveti Anton in Kulturnim društvom Oktet Simon Gregorčič Kobarid, pripravila pester program Poletja v Kobaridu, ki se odvija v poletnih meseci na prireditvenem prostoru Kobarid oziroma Kulturnem domu Kobarid.

 

Uvodni dogodek, koncert Ljubezen pod plaščem Sv. Antona, je na Kobariškem še dolgo odmeval. Preplet ljubezenskih ljudskih pesmi iz Posočja in popevk je popestril gost večera Oto Pestner, ki je občinstvo navdušil s svojimi največjimi uspešnicami. 

Na predvečer dneva državnosti, 24.junija, smo prisluhnili Oktetu Simon Gregorčič Kobarid, ki je ob 40-letnici delovanja pripravil koncert z gosti, Brencl bando. Na klavirju jih je spremljala Tanja Šterman, za presenečenje so poskrbele pevske Ženskega pevskega zbora Znamenje, ki se je ponovno zbral posebej za to priložnost.

 

S programom Poletja v Kobaridu smo nadaljevali v sredo, 4. julija, ko je nastopila folklorna skupina Agrupacion Folklorica Tetir iz Kanarskih otokov. Skupina, ki letos praznuje 45-letnico delovanja in je prvič obiskala Slovenijo je v Kobarid prinesla svojo glasbo, ples, petje in kmečke noše iz 19. in 20. stoletja in navdušila občinstvo.

Program Poletja v Kobaridu se bo nadaljeval v petek, 20. julija, ko je na vrsti otroški program, v soboto, 21. julija pa bo poletje popestril koncert blues rok banda El Kachon. 

Petek, 27, julija, bo Kobarid gostil kvazi godalni kvartet Podokničarji, 9. avgusta pa skupino Rezjanab sasied.

Foto: Dominique Pozzo Photography


 





Oglejte si tudi