Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
35°C
18°C
JUTRI
37°C
20°C
Deli
3891

Krašenje prazničnih piškotov v Podbeli

V decembru se v Kobaridu in po okoliških vaseh odvijajo številni dogodki, ki naznanjano prihajajoče praznike. V to bogato predpraznično vzdušje se vedno vključuje tudi krajevna skupnost Borjana Podbela. Predstavniki KS obiščejo vaščane starejše od 80 let, najmlajše pa razveseli dedek Mraz.

Vsa leta  smo organizirali delavnice  izdelovanja  adventnih venčkov  in  novoletnih voščilnic. V začetku meseca  smo  v objektu Krajevne skupnosti v Podbeli opremili majhno kuhinjo, kar pa nam daje  več možnosti za organizacijo različnih programov. Tako se nam je že v petek, 8. decembra ponudila priložnost izvedbe  delavnice: Krašenje prazničnih piškotov. Vodila jo je slaščičarka Monika Koren iz Drežnice. Za vse udeležence je pripravila knjižico receptov po katerih so nastali slastni medenjaki, medeni keksi, brizgani keksi, linški keksi, keksi z bučnimi semeni, s sadnim čajem in drugi. Monika je tudi prava mojstrica krašenja piškotov. Pokazala nam je veliko načinov okraševanja od zelo preprostih do bolj zahtevnih vzorcev. Pri tem je uporabljala različne materiale, ki pa jih je danes na tržišču kar veliko. V krašenju piškotov sta se z veseljem poizkusila tudi najmlajša udeleženca delavnice Sara in Žan.

Monika nas je veliko naučila in nam  izdala kar nekaj slaščičarskih skrivnosti, napotkov in nasvetov, s pomočjo katerih nam bo peka in krašenje  domačih piškotov precej lažje.

V prijetnem vzdušju  ob pitju domačega čaja in pokušini prazničnih piškot so se nam kar porajale ideje za nadaljnja srečanja. Za tokratno pa bi se radi zahvalili  idejni vodji in soorganizatorki Juliji Skočir,  vodji delavnice Moniki Koren, predsednici sveta Krajevne skupnosti Ireni Breškon,  ter seveda vsem udeležencem.

Danica Hrast

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi