Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Konec tedna je bil na Kobariškem športno in zabavno obarvan

V četrtek, 18. junija 2015, je na kobariškem trgu potekala otvoritvena slovesnost Svetovnega pokala v spustu na divjih vodah SOČA 2015. Tekmovalni del se je odvijal v petek in soboto na Trnovem ob Soči. 

 

Na otvoritveni slovesnosti so se občinstvu predstavili tekmovalci iz 12 držav, katere so spremljali učenci OŠ Kobarid in Bovec. Nekateri tekmovalci so na odru osebno prevzeli štartno številko in ob tem povedali nekaj besed. 

 

Občinstvo so pozdravili in nagovorili, župan Občine Kobarid Robert Kavčič, župan Občine Bovec Valter Mlekuž in predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič.

Župan Robert Kavčič je v svojem nagovoru poudaril pomen športnega turizma in Soče, ki povezuje celo dolino in privablja ljubitelje vodnih športov iz vsepovsod. Občina Kobarid je tudi letos prisluhnila in podprla pobudo Kajakaške zveze Slovenije in Kajak kluba Soške elektrarne ter  skupaj z ostalimi lokalnimi akterji priskočila na pomoč pri organizaciji tega dogodka. Ob koncu nagovora je vsem tekmovalcem zaželel veliko sreče na prhajajočih tekmovanjih na reki Soči.

 

Otvoritveni program so sooblikovali mladi glasbeniki Glasbene šole Tolmin, plesalke Plesne šole Urška Tolmin in domači kantavtor Borut Skočir s prijatelji. 

 

Prva tekmovanja na Trnovem ob Soči so potekala v petek dopoldne. Tekmovalce so spodbujali učenci OŠ Kobarid in Bovec, ki so si ogledali 1. tek kvalifikacij SPRINT. Tekmo si je v družbi župana in podžupana Občine Bovec ter direktorja Soških elektrarn ogledal tudi podžupan Občine Kobarid. Tekmovalni del se je na Trnovem ob Soči nadaljeval v petek in soboto, podelitve kolajn pa so potekale na osrednjem trgu v Kobaridu. Posebej smo se razveselili zlate kolajne Nejca Žnidarčiča in na kobariškem trgu ponosno dvignili slovensko zastavo.

Poleg zlatega Žnidarčiča sta se kolajne že v petek veselila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta dosegla odlično tretje mesto. V soboto pa Blaž Cof, ki je bil drugi in Peter Žnidaršič – Luka Žganjar za tretje mesto. 

Več o tekmovalnem delu si preberite na spletni strani Kajakaške zveze Slovenije, www-kajak-zveza.si

 

Vzporedno s športnim dogajanjem na reki Soči so po ulicah Kobarida tekli osnovnošolci, ki so kljub ne preveč prijaznemu vremenu uspešno pritekli v cilj. Medalje sta najboljšim podelila ravnateljica Melita Jakelj in župan Robert Kavčič. Sledil je koncert domače skupine SUN SET. 

 

Po sobotni podelitvi kolajn Soča 2015 se je športni in zabavni vikend v Kobaridu nadaljeval s tradiciolanim Kobariškim sejmom 2015.

Bogata sejemska ponudba, sejem starin in domače obrti, otroški program, ulična košarka, lovski golaž, turnir v briškuli, tek,... so na trg privabili številne obiskovalce, ki so dan zaključili ob prijetnih melodijah skupine Kalamari.

 

V okviru Kobariškega sejma je v Zeleni hiši še vedno na ogled razstava domačih likovnikov, ki si jo lahko ogledate do konca tega tedna. 

 

V nedeljo se je dogajanje preselilo na Svino v kamp Rut, kjer se je odvijal Bogdanov memorial turnir v malem nogometu.

 

Športno - zabavni vikend se je v Kobaridu zaključil in organizatorji se vsem skupaj zahvaljujejo za podporo in pomoč pri izvedbi dogodka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi