Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vabilo na delavnico: Ekološko ravnanje ponudnikov turističnih nastanitev in certificiranje

V soboto, 3. oktobra, bo v Kobaridu potekala delavnica na temo ekološkega ravnanja ponudnikov turističnih nastanitev in certificiranje.
Za udeležene delavnice so pripravili naslednji program:

prebujanje zavedanja o merilih ekološkega managementa v slovenskem turizmu

v čem je smisel certificiranja

uvajanje ekoloških standardov in promocija znaka za okolje EU v slovenskem turizmu

vzgojna vloga podjetja s pridobljenim certifikatom: učenje (novo)zaposlenih, gostov, lokalnega prebivalstva in drugih ponudnikov (sodelovanje s turističnimi podjetji in nudenje informacij).

 

Delo bo zasnovano tako, da bodo udeleženci:

pridobili strokovno teoretično in praktično znanje, na podlagi katerega bodo lahko uspešno izvajali ukrepe, ki jih zahteva Znak EU za okolje za svoje nastanitvene objekte, oziroma bodo lahko presodili, ali je smiselno za njihovo nastanitev znak pridobiti.

Delavnica bo konkretno vzpodbujala in usmerjala udeležence k uresničevanju meril EU znaka za okolje (izvajajo jih lahko tudi nastanitve, ki znaka še niso pridobile, kar je lahko prvi korak v smeri k njegovi pridobitvi).

Vsebina bo podana smiselno in razumljivo ter predvsem aplikativno. Udeležence bo izvajalka vzpodbujala, da sproti zastavljajo vprašanja, tako da bo skupina sproti pojasnjevala vse nejasnosti ali morebitne dileme.

Izvedbo delavnice bomo prilagodili ciljni skupini udeležencev (glede na velikost podjetij, glede na njihove poglavitne ciljne segmente turistov, glede na vrsto turističnih objektov (hotel, kamp, turistična kmetija ... ).

Delavnica bo trajala najmanj 4 šolske ure (2 x po 2 šolski uri), vmes bo pol ure odmora, ob sklepu pa bo še enkrat podana možnost za diskusijo ter čas za morebitna dodatna vprašanja. Prijavljeni udeleženci bodo prejeli izročke (gradivo, na katerega si bodo lahko pisali lastne pripombe).

Poudarek bo na pozitivnih vplivih uvedbe ekoloških ukrepov na finančno poslovanje podjetij po uvedbi znaka (varčevanje z energijo in drugimi viri) ter pozitivnih vplivih na fizično in socialno okolje.


Delavnico bo izvedla dr. Sonja Sibila Lebe, edina pooblaščena presojevalka za EU znak za okolje za turistične nastanitve v Sloveniji.

 

Prijave sprejema Lidija Koren na telefonsko številko 041 371 229 ali na info@kamp-koren.si do 1.10.2015. Cena udeležbe je 20 evrov. Predvidena lokacija bo v Kampu Koren.

V primeru večjega števila udeležencev bodo prijavljeni o drugi lokaciji pravočasno obveščeni.

 

Vljudno vablljeni!

Oglejte si tudi