Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
15°C
4°C
JUTRI
16°C
5°C
4132

Dan mobilnosti v Kobaridu

Evropski teden mobilnosti (ETM) je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila. Pobudi se je tudi letos pridružila Občina Kobarid.

Pri organizaciji Evropskega tedna mobilnosti vsako leto sodeluje več slovenskih občin, ki v svoja okolja uvajajo sodobnejše in človeku prijaznejše oblike načrtovanja prometa.

Pod sloganom ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ bodo med 16. in 22. septembrom v sodelujočih mestih potekale številne dejavnosti, namenjene spodbujanju trajnostnih prometnih ukrepov. Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice.

 

Pobudi se je tudi letos pridružila Občina Kobarid, ki bo v sredo, 19. septembra, skupaj z številnimi akterji organizirala DAN MOBILNOSTI. Učenke in učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid, otroci iz kobariškega vrtca, prebivalci in obiskovalci kraja bodo spoznavali trajnostno mobilnost in varnost v prometu. Z zaporo Gregorčičeve ulice bo prikazan Kobarid, kakršen bi bil, če bi ga zaprli za promet, predstavljen bo na novo urejen podvoz na Gregorčičevi ulici (med Domom Andreja Manfrede in Planiko Kobarid) in nov odsek urejene šolske poti s prehodom za pešce na Stresovi ulici.

Na ta dan se bodo športne igre in kulturni program iz dvorane preselil na ulice Kobarida. Obiskovalci bodo lahko preizkusili e-kolesa, se seznanili z delom policistov, redarjev, gasilcev in reševalcev ter se udeležili odprtja novourejenega podvoza v Kobaridu s kulturnim programom učenk in učencev OŠ Kobarid. Najmlajši otroci si bodo pri Domu Andreja Manfrede ogledali otroško predstavo "Kako je zebra posodila črte".

Na ta dan bo, od 6.00 do 12.30 zaprta Gregorčičeva ulica za ves promet. Izkoristite in se sprehodite po ulici brez avtomobila!


Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi