Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
12°C
PET.
25°C
8°C
Oceni objavo

Breginjski kot letos v znamenju obeležitve potresa

V Breginjskem kotu je letos še posebej živahno. Domača društva so v sodelovanju z lokalno skupnostjo in številnimi drugimi akterji pripravila niz dogodkov, s katerimi se spominjajo in opominjajo na moč narave, ki jih je prizadela pred 40. leti. Dogodki v Kot privabjajo številne obiskovalce, ki si ogledajo vasi pod Stolom, spoznajo naravno in kulturno dediščino Breginjskega kota, se osvežijo v Nadiži in obiščejo prireditve. 

V soboto, 30. julija, so se številni domačini in turisti udeležili dogodka Poletje ob Nadiži, ki ga je že tretje leto zapored organiziralo Razvojno društvo Breginjski kot. Celodnevno dogajanje z ogledom razstave ob 40. obletnici potresa, pestro ponudbo izdelkov Posoških ustvarjalcev in pokušino Kotarskih štrukljev se je zaključilo s koncertom Big Banda Krško z gostjo večera Aniko Horvat.

Dan pred tem je v Logjeh, v Poslednjem muzeju sodobne umetnosti, potekal večer "Domače besede" s pevko Bogdano Herman, kjer so obiskovalci, po predstavitvi polurnega filma o severnoprimorskih krajih in ljudeh, prisluhnili ljudski pesmi v različnih slovenskih narečjih. V popoldnasem času pa je potekala kuharska delavnica z Jožico, na kateri so vsi ljubitelji kuhanja ustvarjali Kobariške štruklje. 

 

Dogajanje se bo nadaljevalo že v soboto, 6. avgusta, ko se bo v Borjani odvijal "Burjanski sejm" .

Napovednik dogodkov lahko spremljajte na spletni strani Občine Kobarid in facebook strani Občine Kobarid. 


Foto: Igor Baloh

Oglejte si tudi