Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
21°C
2°C
JUTRI
24°C
4°C
4172

Vabilo na predstavitev programa dnevnega varstva za starejše v Kobaridu

Občina Kobarid si prizadeva, da v prostorih bivše policijske postaje v Kobaridu v prihodnosti zaživi dnevno varstvo za starejše. Pomen in vsebina dnevnega varstva bo predstavljena v torek, 11. septembra 2018, ob 18. uri v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu. Vljudno vabljeni!

Dnevno varstvo je oblika dnevnega preživljanja časa namenjena starejšim osebam, ki imajo težave pri samostojnem bivanju. Starejšim nudi, da nekaj ur dnevno preživijo v aktivni organizirani skupnosti pod vodstvom strokovnega osebja. Dnevno varstvo ponuja socialno oskrbo in zdravstveno varstvo, organizirano prehrano, razvedrilne aktivnosti in tematske delavnice.

 

Skupno preživljanje starejših oseb pripomore, da starejši kljub starosti ostanejo povezani in aktivni v domačem okolju obenem pa svojcem omogoča, da so nekaj ur dnevno razbremenjeni.

Starejšim občanom naše občine želimo ponudili dnevno varstvo in organizirane dejavnosti v domačem okolju, zato vas vabimo, da se nam v čim večjem številu pridružite v torek, 11. 9. 2018, ob 18. uri v Domu Andreja Manfrede na predstavitvi, kateri bo sledila razprava z namenom ugotovitve zanimanja občanov po tovrstnem varstvu.

Podrobnejšo predstavitev dnevnega varstva v Kobaridu bodo predstavili direktor Doma upokojencev Nova Gorica gospod Bojan Stante in predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Občine Kobarid.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi