Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Lokalne volitve 2014 - Obvestilo zainteresirani javnosti

Obveščamo vas, da je na spletni strani Občine Kobarid pod rubriko "LOKALNE VOLITVE 2014", objavljeno obvestilo zainteresirani javnosti, da lahko v skladu z 68. členom Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08 in 83/12 – v nadaljevanju: ZLV) listo kandidatov za člane občinskega sveta Občine Kobarid določi s podpisovanjem tudi skupina volivcev, ki ima v občini Kobarid stalno prebivališče, pri čemer je za določitev liste potrebna podpora najmanj 27 volivcev.

 

Prav tako lahko v skladu s 106. členom ZLV skupina volivcev, ki ima v Občini Kobarid stalno prebivališčem, določi s podpisovanjem kandidata za župana Občine Kobarid, pri čemer je za določitev kandidata za župana potrebna podpora najmanj 54 volivcev.

 

Evidentiranje podpore volivcev bo potekalo do vključno 10. septembra 2014, pri čemer morajo biti tega dne najkasneje do 19. ure liste kandidatov oz. kandidati za župana predloženi občinski volilni komisiji. Volivec lahko da svojo podporo na predpisanem obrazcu (ki je na upravni enoti brezplačno dosegljiv) pred pristojno osebo katerekoli upravne enote oz. krajevnega urada.


Vsa obvestila o poteku lokalnih volitev so dosegljiva na spletni strani Občine Kobarid pod rubriko »LOKALNE VOLITVE 2014«

(http://www.kobarid.si/index.php/component/content/article/9-uncategorised/226-lokalne-volitve), dodatna pojasnila pa so dosegljiva tudi na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve, pri čemer je povezava dosegljiva tudi z občinske spletne strani

(http://www.mnz.gov.si/si/javni_sektor_in_lokalna_samouprava/lokalna_samouprava/lokalne_volitve_2014/)

 

Občina Kobarid

Oglejte si tudi