Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Sodelovanje PP Bovec z Občinama Kobarid in Bovec

Na povabilo komandirja PP Bovec Damjana Žagarja sta se župan Občine Kobarid Robert Kavčič in župan Občine Bovec Valter Mlekuž udeležila sestanka s predstavitvijo varnostnih razmer v obeh občinah.

Županoma ter direktorjema občinske uprave Kobarid in Bovec je komandir predstavil delo in problematiko, s katero se se ukvarjali v letu 2015. Seznanil jih je z nalogami policije, ki se nanašajo predvsem na varovanje življenja, osebne varnosti in premoženja ljudi, določene z Zakonom o organiziranosti in delu v policiji (ZODPol).

Ob izvajanju nalog s področja kriminalitete, varnosti cestnega prometa, zagotavljanja javnega reda in miru ter varovanja državne meje se v policiji srečujejo z mnogimi problemi. Na slehernem področju njihovega dela analitično obravnavajo kakovost svojega dela, ugotavljajo pa tudi vzroke morebitne neuspešnosti in pri tem ugotavljajo, da je skrb za varnost vse prevečkrat prepuščena le policiji.

Dotaknili so se nekaterih konkretnih zadev in primerov z območja obeh občin in bili enotnega mnenja, da so taka srečanja pozitivna in potrebna, zato bo tak način dela smiselno ohranjati tudi v prihodnje.

Izražen je bil tudi interes, da se pred poletno sezono sestanejo predstavniki turizma iz obeh občin, policije, redarske službe in drugih služb, ki na tem območju skrbijo za varnost občanov in obiskovalcev.


Tekst:
povzeto po prispevku Milana Štulca
Foto: Milan Štulc

Oglejte si tudi