Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
10°C
-1°C
JUTRI
8°C
-1°C
3283

Prikazovanik hitrosti "Vi vozite" na Volaričevi ulici v Kobaridu

Poletje se počasi izteka s septembrom se na ceste vračajo šolarji. Da bi bila pot otrok v šolo čim bolj varna, bo od 27. avgusta do 9. septembra potekala nacionalna preventivna akcija »Začetek šolskega leta«, namenjena varni vključitvi otrok v promet, ki jo tudi letos vodi in koordinira Agencija za varnost prometa (AVP). V tem času bodo voznike še dodatno pozivali k dodatni previdnosti in strpni vožnji. S pomočjo 24 novih prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite« pa želijo še dodatno omejiti hitrosti v bližini vrtcev in šol.

V naseljih in bližini šol je omejitev hitrosti ključnega pomena, zato je Agencija za varnost prometa, na podlagi javnega razpisa, v brezplačni desetmesečni najem občinam podelila 24 prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. Z njimi želijo opozoriti voznike k strpnejši vožnji in tudi s tem prispevati k večji varnosti otrok na poti v šolo

Med izbranimi 24 občinami je bila tudi Občina Kobarid. 

Prikazovalnik hitrosti je v četrtek, 23. avgusta, na svečanem dogodku Agencije za varnost prometa v Ljubljani prevzel župan Občine Kobarid Robert Kavčič.

Na občini veliko pozornosti namenjamo varnosti v prometu. Urejamo varne šolske poti, preko Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in medobčinske redarske službe izobražujemo otroke, kako varno prečkati cesto, sodelujemo v preventivnih akcijah AVP, urejamo šolske poti, ...  Tokrat pa smo bili uspešni na javnem pozivu AVP in v brezplačni mesečni najem dobili prikazovalnik hitrosti »Vi vozite", ki smo ga namestili pri prehodu za pešce na Volaričevi ulici z namenom, da voznike vsakič znova spomnimo in opomnimo, da morajo v naselju zmanjšali hitrost in biti še pozornejši do pešcev.

 

Čez teden dni se na cesto vračajo otroci, zato vse voznike in druge udeležence v prometu naprošamo, da upoštevajo prometne predpise in signalizacijo ter tako pripomorejo k čimvečji varnosti pešcev v prometu.


Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi