Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

29. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V ponedeljek, 21. maja 2018, je potekala 29. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid na kateri so svetniki potrdili Rebalans Proračuna 2 Občine Kobarid za leto 2018. 

V nadaljevanju seje so svetniki potrdili Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Kobarid, ki ureja kategorizacijo obstoječe ceste skozi naselje Staro selo in ukinitev kategorizirane javne poti v industrijski coni, ki v naravi ne obstaja.

Zaradi preobremenjenosti urejenih dostopnih mest pri Nadiži in v Zaročišču je občinski svet sprejel sklep o povišanju nadomestila za urno in dnevno postavko. S tem se predvideva razbremenitev parkiranja na teh mestih in spodbujanje uporabe javnega prevoza Hop ON Hop OFF Kobarid. Višina nadomestila na dostopnih mestih ob Nadiži in v Zaročišču po novem znaša 1,50 evra na uro, cena dnevnega nadomestila pa 10 evrov. Letna nadomestila se ne spreminjajo. Tedensko nadomestilo, ki ga lahko koristijo gostje, ki prenočujejo pri turističnih ponudnikih na območju kobariške občine znaša 16 evrov. Z njim lahko uporabljajo dostopna mesta pri Nadiži in v Zaročišču.

V nadaljevanju so svetniki potrdili spremembo cen oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda in predlog porabe presežka prihodkov nad odhodki OŠ Simona Gregorčiča Kobarid.
Občinski svet se je seznanil s poslovnim poročilom javnega zavoda Turizem Dolina Soče za leto 2017, ki ga je predstavil v.d. direktor Janko Humar, kateremu je v nadaljevanju seje podal soglasje k imenovanju za direktorja Javnega zavoda za turizem Dolina Soče.

 

Svetniki so za nadomestno članico Odbora za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti imenovali Zdenko Brešan, ki bo delo odbornice do konca mandata opravljala namesto Jerneja Brica.

Pred zaključkom seje so obravnavali in potrdili predlog odvzema statusa javnega dobra v k.o. Staro selo, za katerega je soglasje predhodno že podala krajevna skupnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi