Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
6°C
-2°C
JUTRI
6°C
0°C
Deli

Na Livku slovesno!

V nedeljo, 23.julija 2017, je bilo na Livku slovesno. Poleg praznovanja vaškega praznika sv. Jakoba, ki Livčane združuje od vsepovsod, so člani Operativne gasilske enote Livek, ki deluje pod okriljem PGD Kobarid, v uporabo prevzeli gasilsko orodišče in obnovljeno orodno gasilsko vozilo VW Transporter T 4 z oznako GV 1.

Zgodba na Livku ima dolgo brado in sega v leto 1996, ko so livški možje in fantje začeli sodelovati pri aktivnostih PGD Kobarid. Začela so se usposabljanja in iskanje možnosti izgradnje gasilskega orodišča. Po dolgih letih usklajevanj in neuspešnega iskanja ustrezne lokacije ter obilice nejevolje se je pred dvema letoma nakazala možnost uporabe prostorov pod nekdanjim gostiščem Kadore.

Stavbo je pred kratkim kupila Občina Kobarid in del prostorov dodelila gasilcem. Stekla je bliskovita gradbena akcija članov OE pod vodstvom Dejana Mašere in s pomočjo PGD Kobarid, Gasilske zveze Kobarid, Krajevne skupnosti Livek, Agrarne skupnosti Livek ter Občine Kobarid so bili na praznik sv. Jakoba prostori tudi uradno predani svojemu namenu.

Pred meseci se je pokazala tudi možnost nakupa rabljenega gasilskega vozila, ki ga je v celoti financirala Agrarna skupnost Livek. Vozilo je bilo nabavljeno skupaj z gasilsko opremo, ki je bila pred kratkim popolnoma obnovljena. Na dan predaje je vozilo in prostore blagoslovil župnik Ivan Blažič, zaslužnim posameznikom, organizacijam in članom enote pa so bile podeljene spominske plakete.

Slovesnosti so prisostvovali župan Občine Kobarid Robert Kavčič, poveljnik OŠCZ Občine Kobarid Marko Lavrenčič, predsednik AS Livek Boris Drešček s člani UO, predsednica KS Livek Katja Roš s člani UO, poveljnik GZ Kobarid, tov. Jernej Bric, častni predsednik GZ Kobarid, tov. Darko Gregorčič, predstavniki CZ Občine Grimacco iz sosednje Italije in člani PGD Kobarid, Drežnica ter Breginj. Za kulturni program so poskrbele članice in člani Mešanega pevskega zbora Sv. Anton iz Kobarida.

Na veselje vseh smo tako zaključili dolgo poglavje ustanavljanja in opremljanja gasilske enote na Livku. Na pomoč!

Sašo Rosič
PGD Kobarid

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij