Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Operativna enota Vrsno dobila nove prostore

Na Vrsnem že od leta 2005 deluje »podružnična« enota PGD Kobarid. Operativna enota Vrsno šteje dobrih deset članov in se je vedno izkazala z marljivim delom in iznajdljivostjo. V skoraj desetih letih obstoja so postopoma, z udarniškim delom,  preuredili prostore krajevne skupnosti v lično orodišče z garderobo in garažo.

 

V nedeljo 21. septembra je bil njihov trud poplačan.

 

Kobariška županja je na otvoritveni slovesnosti prerezala trak in s tem prostore  predala namenu. Tudi garaža v orodišču ni ostala prazna, saj je  enota  istega dne prevzela gasilsko vozilo, ki bo služilo za prevoz moštva in opreme. Rabljeni terenski avtomobil  Land Rover Defender,  je PGD Kobarid po simbolični ceni odkupilo od podjetja Elektro Primorska d.d. Predelava vozila iz civilnega v gasilsko je potekala udarniško. Vsa avtomehanična in avtoličarska dela so bila opravljena s prostovoljnim delom. Pri tem sta se še posebej izkazala brata Zvezdan in Rado Rakar iz Bertokov, lastnika avtoličarske delavnice, ki za svoje kvalitetno opravljeno delo nista zahtevala niti centa.  

 

V vaseh pod Krnom so tako prebivalci dobili majhno in skromno opremljeno gasilsko enoto, ki pa jo sestavljajo požrtvovalni gasilci. Le-ti so se ob letošnjem katastrofalnem žledolomu že izkazali.  

 

Borut Volk, predsednik PGD Kobarid

Oglejte si tudi