Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

127. redni občni zbor PGD Kobarid

V soboto, 18 februarja, je v Domu Andreja Manfreda v Kobaridu potekal 127. redni letni občni zbor PGD Kobarid. Zbora se je udeležilo 60 članic in članov, s svojo prisotnostjo pa je kobariške gasilce počastilo 30 gostov. 

Uvodoma so bile predstavljene aktivnosti preteklega leta, v sklopu katerih so kobariški gasilci opravili 4042 delovnih ur oz. so se v Gasilskem domu Kobarid srečali 320 krat. Opravili so 63 intervencij in zanje porabili skupno 672,5 delovnih ur.

V letošnjem letu se je od ekipe kobariški gasilcev poslovil  tov. Stres, zato so bili primorani potrditi novega člana Nadzornega odbora in soglasno potrdili  tov. Joška Rakuščka.

Zbrane je uvodoma pozdravil kobariški župan Robert Kavčič, ki je besedo predal ostalim gostom: častnemu predsedniku Gasilske zveze Kobarid, tov. Gregorčiču, Poveljniku Civilne zaščite Občine Kobarid, gospodu Lavrenčiču, pomočniku komandirja PP Bovec, gospodu Horvatu, predsedniku Gasilske zveze Kobarid, tov. Grkoviču, predstavniku Reševalne službe Zdravstvenega doma Tolmin, častnemu  članu PGD Kobarid, tov. Kranjcu ter predstavnikom prijateljskih gasilskih enot iz Čedada, Breginja, Drežnice, Mosta na Soči, Srpenice, Sela in Podnanosa.

Ob koncu 127. rednega občnega zbora so bila podeljena priznanja, napredovanja in odlikovanja zaslužnim članicam in članom. Ob tej priložnopsti so iz rok poveljnika Civilne zaščite Občine Kobarid gasilci v uporabo prejeli dežne plašče.

Zbor se je zaključil ob prijetnem druženju ter ogledu arhivskih video posnetkov izpred dvajsetih let.

 

Oglejte si tudi