Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
14°C
-2°C
JUTRI
14°C
-1°C
900

Najboljše novice iz sveta tudi na Kobariškem in v Tolminu

EU je leto 2015 razglasila za  Evropsko leto za razvoj (ELR2015) in poteka pod sloganom "Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost". Cilj ELR 2015 je informirati, izobraževati in ozaveščati državljane Slovenije o mednarodnem razvojnem sodelovanju in politikah na tem področju ter spodbuditi zanimanje za razvojna vprašanja. Dosežke že desetletje soustvarja tudi Slovenija.

 

Eden izmed večjih dogodkov namenjenih ozaveščanju širše javnosti je obeležitev dne ELR2015 s projektom Najboljše novice iz sveta (World's Best News), ki  se je razvil na Danskem in je zgleden primer prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah.  

V  Sloveniji se letos prvič pridružujemo temu projektu, ki se je v nekaj letih razširil in se bo v okviru Evropskega leta za razvoj 2015  zgodil že v 13 državah EU. Slovenija je   za izvedbo projekta  izbrala drugi petek v septembru, to je 11 .9. 2015.

Projekt v praksi pomeni, da bo 12  prostovoljcev  tega dne  med 7.30 in 10.00 uro na različnih lokacijah  na Kobariškem  in Tolminu občanom razdeljevalo  brezplačni časopis  Najboljše novice iz sveta , ki zajema dejstva o rezultatih razvojnega sodelovanja in ima preveden v nacionalni jezik v vseh sodelujočih državah isto vsebino. Prejemniki časopisa prejmejo za dobro jutro tudi simbolični zajtrk- v Sloveniji bo to loček kefirja Mlekarne Planika Kobarid.

 

Nacionalni nosilec projekta je Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije , koordinator izvedbe prostovoljske akcije pa Slovenska filantropija, ki je k sodelovanju povabila številne organizacije po Sloveniji.  Med temi  sta  tudi Občina Kobarid in   Tolmin. Lokalnim organizatorjem Danici Hrast, Špeli Ohojak iz Kobarida in Ivanu Kraglju iz Tolmina je uspelo aktivirati več prostovoljcev in prav  z njihovo pomočjo se pridružujemo veliki evropski prostovoljski akciji pri širjenju dobrih novic o razvojnih temah.

 

Danica Hrast

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi