Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Koncert 100-članske zasedbe orkestra iz Kopra in Divače

Pihalni orkester Koper pod taktirko Nejca Sukljana in Pihalni orkester Divača pod taktirko Borisa Benčiča sta svojo turnejo po Primorski pričela v Kobaridu. 100-članska zasedba je v petek zvečer prvič odigrala skupaj in naravnost navdušila številno občinstvo, ki se je zbralo na kobariškem trgu. 

 

Zaigrali so klasično, filmsko in rockovsko glasbo in, kot se za takšen koncert spodobi, zaključili s slovensko pesmijo Na Golici. Pevka Erika Šavli in pevec Tomaž Boškin, oba člana Pihalnega orkestra Divača, sta s svojimi pevskimi nastopi dodatno pospestrila program. 

 

Gostiteljica večera je bila Občina Kobarid in v njenem imenu je obiskovalce in nastopajoče pozdravil ter jim zaželel prijeten večer podžupan Marko Miklavič. Koncert si je ogledal v družbi predsednika Pihalnega orkestra Divača Dobrivojem Šubičem, ki je bil nad Kobaridom navdušen. 

 

Super zgodba je na kobariškem trgu res uspela in čestitke vsem, ki ste jo oblikovali in vsem, ki ste nastopajoče s svojim obiskom in aplavzom nagradili, ter s tem izkazali podporo ljubiteljski kulturi.

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi