Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
18°C
10°C
JUTRI
20°C
13°C

Prvi šolski dan

V torek, 1. septembra 2015, je v šolske klopi Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid sedlo 45  prvošolčkov.

 

Na centralni šoli v Kobaridu so prvošolčke sprejeli učenci nižjih razredov in posebej zanje pripravili prisrčen kulturni program. Prvošolčke in starše je pozdravila ter nagovorila ravnateljica Melita Jakelj, ki jim je zaželela dobrodošlico in jim ob tem velikem dogodku čestitala. S spodbudnimi besedami in čestitkami jih je pospremil tudi kobariški župan Robert Kavčič, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen znanja in varnosti naših otrok. Ob tej priložnosti je Občina Kobarid vsem prvošolčkom podarila letno nezgodno zavarovanje in, v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid, odsevni brezrokavnik in kapo. 

 

Prvošolčke je pozdravila tudi direktorica Mlekarne Planika Anka Miklavič Lipušček in prvošolčkom podarila sir, ki so ga v Mlekarni Planika izdelali posebej zanje.

Prvošolčke je pozdravil tudi redar Janko Volarič, ki jih bo obiskoval in z njimi sodeloval celo šolsko leto. Predal jim je odsevne brezrokavnike in kape, s katerimi bodo v prometu vidni in varni ter jim zaželel varno pot v šolo!

 

Uradnemu sprejemu je sledil družabni del. Prvošolčki so si ogledali razred v katerem bodo preživeli šolsko leto, spoznali učiteljice in se v družbi prijateljev, staršev in učiteljic posladkali. 

 

19 prvošolčkov bo šolo obiskovalo na podružničnih šolah - 2 v Breginju, 10 v Drežnici in 7 v Smasteh. Prvošolčke v Breginju in Smasteh je na prvi šolski dan pozdravil in nagovoril podžupan Občine Kobarid Marko Miklavič. Ob tem velikem dogodku jim je čestital in zaželel vesel in varen vstop v šolske klopi. Deset prvošolčkov v Drežnici pa je v družbi ravnateljice obiskal in jim čestital župan Robert Kavčič. 

 

Vsem šolarjem želimo lep in uspešen začetek novega šolskega leta!

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi