Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
26°C
12°C
ČE.
22°C
15°C
Deli
4172

Do konca leta bo makedam do tolmuna Otona dobil asfalt

Stara makedamska cesta, ki pelje mimo kampa Lazar v Kobaridu in se nad tolmunom Otona priključi na glavno cesto proti Trnovemu ob Soči, bo v naslednjih mesecih deležna korenitih posegov in prenove. Do konca leta naj bi dobila tudi novo asfaltno prevleko.

Naročnik del Direkcija RS za infrastrukturo je že začel z uvodnimi deli na nekdanji glavni prometni žili proti bovškemu, na katero nameravajo v prihodnje začasno preusmeriti promet osebnih in lažjih gospodarskih vozil, s čimer se bo zagotovila pretočnost med zgornjo in spodnjo soško dolino. Predvidoma naj bi se to zgodilo v letu 2020, ko naj bi se nadaljevala prenova in širitev glavne državne ceste Kobarid – Bovec (R1-203/1004), tokrat na mestu pod Tonecovim gradom, za katero še dopolnjujejo dokumentacijo.

V teh dneh delavci podjetja Ginex International na stari makedamski cesti v dolžini 2480 m čistijo teren, preko jeseni pa je predvidena še ureditev odvodnjavanja, širitev ceste, ureditev kabelske kanalizacije in revizijskih jaškov za elektro vode, obnova kabelske kanalizacije za TK vode, postavitev novih opornih konstrukcij in ureditev podpornih zidov. Izvajalec je z deli začel na sredini trase in bo nadaljeval proti regionalni cesti v smeri Trnovega ob Soči, konec septembra pa načrtuje nadaljevanje del od kampa Lazar proti sredini trase. V tem času bo prepovedan promet na celotnem odseku makedamske trase razen za potrebe dostopa lastnikov zemljišče ob poti do svojih parcel.

Projekt v vrednosti 1.692.752,32 evrov v večini financira Direkcija RS za infrastrukturo (1.358.389,82), preostanek pa Elektro Primorske, saj bo sočasno z ureditvijo ceste potekala tudi izgradnja in vkop kabelske kanalizacije za  nov kablovod 2x20kW RTP Kobarid-RP Bovec. Začetek del z zadovoljstvom spremlja tudi občina Kobarid, saj gre za pomembno ureditev infrastrukture v ozkem povezovalnem grlu med Kobaridom in Trnovem ob Soči, po zaključku del na glavni državni cesti in vzpostavitvi normalnega prometnega režima pa bo preurejena stara cesta predvsem namenjena sprehajalcem in kolesarjem.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi