Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
15°C
-0°C
JUTRI
13°C
-2°C

Razstava krašenje domov in drugih običaji

Organizator: TIC Kobarid in TNP
Vstopnina: Vstop prost

Pred vrati je december, ki je, tako kot vsak mesec – poseben. Še bolj posebnega smo ga s svojimi običaji in navadami naredili ljudje. Nekatere od teh navad so starejše, druge niti ne tako zelo, nekatere so 'naše', druge 'uvožene'. Ne glede na vse, je december mesec spominov, ko nam ravno zaradi praznikov, dobrih mož, vonja po cimetu in zakurjeni peči misli še večkrat uhajajo v čase in do oseb, na katere imamo posebne spomine. Ja, tudi sneg spada zraven, če bi vprašali otroke – do vrha strehe bi ga moralo biti!

 

Po lanski dobro obiskani razstavi starih jaslic so se letos v Zeleni hiši odločili, da tokratno praznično razstavo razširijo na vse predmete, ki se jih povezuje s prazničnim decembrom.

 

Razstava bo trajala od 13. decembra 2019 do 10. januarja 2020. Na razstavi in otvoritvenem dogodku, ki bo v petek, 13. decembra 2019 ob 17. uri bodo sodelovali tudi otroci iz Vrtca Kobarid.

 

V času trajanja razstave bo v petek, 20. decembra 2019 ob 18. uri tudi predavanje Karle Kofol, etnologinje iz Tolminskega muzeja, z naslovom BOŽIČNI ČAS NEKOČ, Od adventa do svetih treh kraljev.

Informacije in prijave:

ZELENA HIŠA KOBARID

Turizem Dolina Soče - TIC Kobarid

Trg svobode 16, 5222 Kobarid

T: 05 38 00 490

E: info.kobarid@dolina-soce.si

www.dolina-soce.si

 

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi