Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
17°C
5°C
JUTRI
15°C
10°C
2901

Zveza društev kurentov z novim vodstvom

V sredo, 15. maja 2019, je na Ptuju potekala volilna konferenca Zveze društev kurentov, na kateri so delegati izvolili novo vodstvo. Na volilni konferenci je bilo prisotnih 19 od 23 delegatov z glasovalno pravico, ki so na javnem glasovanju s 13 glasovi ZA, 3 glasovi PROTI in 3 VZDRŽANIMI glasovi izvolili Aleša Ivančiča iz Etnografskega društva Kurent za predsednika Zveze društev kurentov.
»Z veliko odgovornostjo prevzemamo vodenje Zveze društev kurentov, ki je nosilec vpisa obhodov kurentov na UNESCO reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva,« je povedal novoizvoljeni predsednik zveze Aleš Ivančič, ki poudarja, da je za ohranjanje dediščine potrebno predvsem dobra in enakopravna povezanost številnih društev, ki negujejo tradicijo in skrbijo za prenos na mlajše rodove.
Na konferenci sta bila izvoljena tudi podpredsednika zveze: Iztok Kovačec iz Etnografskega društva Zvonec in Damjan Vidovič iz Turističnega društva koranti Pobrežje ter drugi organi zveze.
»Pred nami je jubilejno 60. Kurentovanje, zato se želimo aktivno vključiti v priprave. Ocenjujemo, da je Kurentovanje v zadnjih letih naredilo velike premike za promocijo etnografije in okolja, iz katerega kurent izhaja. Nadejamo si dobrega sodelovanja z organizatorjem Zavodom za turizem Ptuj, Mestno občino Ptuj, ostalimi občinami in organizacijami, ki sodelujejo pri prenašanju kulturne dediščine ter vsemi etnografskimi društvi, ne glede ali so del zveze ali ne.
Samo skupaj lahko ustvarjamo izjemne etnografske zgodbe.«
O svojih aktivnostih bomo pripravljali redna obvestila, zato bomo veseli vaše medijske podpore. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo.
Kontaktna oseba: Aleš Ivančič, predsednik Zveze društev kurentov, elektronska pošta: ales.ivancic@ed-kurent.si , telefonska številka: 051 45 18 41
S spoštovanjem,
Zveza društev kurentov

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi