Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Vsak trenutek je lahko nov začetek

Vsak trenutek je lahko nov začetek

Vsak trenutek je lahko nov začetek, je bil letošnji moto na zboru članov društva Šole zdravja.

V četrtek, 28. 3. 2024 smo se z vlakom odpeljali v Ljubljano in jo oranžno obarvali. Z železniške postaje smo se peš odpravili proti Hali Tivoli, kjer je bil ostednji športni dogodek. Iz vseh koncev Slovenije se je tam zbralo okrog 1000 članov Društva Šola zdravja.

Dogodka so se udeležili tudi pomembni predstavniki, med njimi je bil gost dr. Nikolay Grishin-idejni ustanovitelj društva. Potrjena je bila tudi nova predsednica društva Zdenka Kavčič, ki je z uvodnim nagovorom pozdravila vse navzoče.

Na zanimiv način je sledila vodena vadba “1000” gibov.

V uradnem delu so bila predstavljena poročila za leto 2023 ter načrti in smernice za letošnje leto, saj bo društvio letos dopolnilo 15 let obstoja. 

Poskrbljeno je bilo tudi za razvedrilni del s kavbojskimi plesi skupine HOT iz Ljubljane, posebaj pa nas je nasmejal znani  imitator Tilen Artač. 

Sledila so poučna predavanja, žal pa so zaradi dežja napovedane dejavnosti odpadle.

Različna svetovanja, vzorce in prodajo svojih izdelkov so pritegnile stojnice navzočih organizacij: NIJZ, SVIT, MO-GY Center zdravja, Medex in Hiša zdravja. 

V Ljubljano smo prispeli z vlaki iz vse Slovenije in tako smo se popoldan zopet odpravili proti železniški postaji. Cirkovške oranžne smo si še vzele čas za kavico, naredile analizo in ugotovile, da bomo ostale zveste svoji jutranji telovadbi in vsakodnevni skrbi za svoje splošno psiho-fizično počutje.


Stanka Ivančič Sagadin

Oranžna Ljubljana


Oglejte si tudi