Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Aprila vključevanje v brezplačne programe

V preteklih številkah Ravnega polja smo že obširno poročali o ustanovitvi, namenu in ciljih Ustanove v objemu skupnosti Kidričevo, edine slovenske skupnostne ustanove, ki skuša reševati težave socialno najšibkejših v lokalnem okolju. Pri tem ne gre za materialno podporo, temveč se ustanova usmerja predvsem v pripravo ustreznih programov, terapij in aktivnosti, ki bodo pomoči potrebne pomagali privabiti izza štirih sten in preseči občutek osamljenosti, jim odpreti prostor za nove socialne interakcije, jih razvedriti, opremiti s samozavestjo, optimizmom in prepričanjem, da zmorejo v življenju nekaj spremeniti in vplivati na svojo prihodnost.

Decembra 2014 je uprava imenovala strokovni svet, ki ga sestavljajo naslednje članice:

- Alenka Brumen (OŠ KIDRIČEVO)

- Metka Demšar Goljevšček (Zavod NAZAJ NA KONJA)

- Malčka Kokol (Društvo upokojencev Kidričevo)

- Ivanka Korez (OŠ CIRKOVCE)

- Pavla Veler (OZRK Cirkovce)

V preteklih mesecih so članice strokovnega sveta pripravile Letni program dela in pregledale Katalog programov s prispelimi prijavami vsebin, ki so jih lokalne nevladne in druge neprofitne organizacije pripravile že v letu 2014 in jih tudi predstavljale na različnih prireditvah. Iz prijavljenih vsebin so bili sestavljeni 3 različni programi, namenjeni naslednjim ciljnim skupinam:

A) ranljivim otrokom in mladostnikom

B) ranljivim družinam

C) ranljivim starejšim

Programe bodo izvajale lokalne nevladne in druge neprofitne organizacije, več podrobnosti pa bo znanih v aprilu, ko bo na oglasni deski in spletnih straneh Občine Kidričevo objavljen tudi javni poziv za vključitev v programe, namenjene upravičencem iz ranljivih ciljnih skupin. Programi bodo za upravičence popolnoma brezplačni.

Za več informacij v zvezi s prijavami in izvajanjem programov sem vam z veseljem na voljo, o podrobnih vsebinah in izvajanju programov pa bomo poročali tudi v prihodnjih številkah Ravnega polja.

Metka Demšar Goljevšček, strokovni svet ustanove

strokovni.svet@vobjemuskupnosti.si

Oglejte si tudi