Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Župnijska karitas že od leta 1992

Poročilo ob 30. obletnici posvetitve župnijske cerkve

Župnijsko karitas Sv. družina Kidričevo smo ustanovili dne 2. aprila 1992. Potreba po ustanovitvi se je najbolj pokazala pri vedno večjem dotoku beguncev, sprva iz Hrvaške, kasneje pa iz Bosne.

Potrebo pa je pogojevala tudi vedno večja socialna ogroženost naših ljudi, ki se krepko občuti še danes. Čeprav smo pričakovali izboljšanje, se je ta le vedno bolj poglabljala, predvsem pri mladih družinah in starejših, onemoglih, z minimalnimi pokojninami. Še posebej se posvečamo starejšim, ki jih je v naši župniji veliko. Starejšim nad 70 let pošiljamo čestitke ob rojstnem dnevu. Vse, ki dopolnijo 80 let in več, pa ob rojstnem dnevu z g. župnikom obiščemo na domu ali v domu upokojencev in jih skromno obdarimo. Ne minejo pa tudi prazniki, da se ne bi spomnili na njih. Vsako leto v domu upokojencev priredimo srečanje starejših župljanov s sveto mašo in maziljenjem.

Povezano delujemo z Dekanijsko karitas Ptuj-Zavrč. Sodelujemo z Rdečim križem, socialno službo in občino, ki nam pomaga s finančnimi sredstvi, za kar se ji lepo zahvaljujemo. Zahvaljujem pa se tudi vsem svojim sodelavcem karitasa, ki se neutrudno razdajajo ne glede na čas in pomagajo vsem, ki so pomoči potrebni, posebej pa še g. župniku, saj nam on kot duhovni vodja daje voljo in pogum, da zmoremo z veseljem in božjo ljubeznijo stopati naproti trpečim. Prav je, da se spomnim tudi svojih prvih sodelavk karitasa, ki jih je Gospod že poklical k sebi, gospe Ančke, gospe Ivanke in gospe Marije. Kljub temu da so že same štele leta, ki so jim prinašale bolezni in z njimi težave, jim ni bilo težko priskočiti na pomoč človeku, ki je bil nemočen in pomoči potreben. Jezusovo ljubezen, ki so jo tako nesebično delile z drugimi, sedaj prejemajo in se veselijo v objemu Sv. družine.


Vida Komljenović


Župnijsko karitas vse od ustanovitve vodi gospa Vida Komljenović.

Gospa Vida Komljenović je pred leti od Nadškofijske karitas prejela plaketo za 20-letno delovanje v Župnijski karitas Kidričevo. Upamo, da ji bomo kot voditeljici Župnijske karitas lahko čestitali tudi za 30-letno razdajanje.

Oglejte si tudi