Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Konec veroučnega leta

V ponedeljek, 29. 5. 2017, smo v župniji Svete družine v Kidričevem pripravili ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA. Zbrali smo se ob 16.30 za cerkvijo. Tam sta nas pričakali animatorki Rekreacijsko-ustvarjalnega društva Eleja, Brata Malek, ki sta poskrbeli za pravo zabavo. Za otroke so pripravili športne igre (speedminton, lokostrelstvo, ragbi), vožnjo s plazma avtki, preizkušali so se v hoji po vrvi in izvajali cirkuške vragolije. Najmlajši so lahko risali, barvali in se igrali z avtomobili ter kockami pod akacijami. Trgovina Pikapolonica je vsakemu veroučencu podarila krono.

Ob 17.15 smo se odpravili v cerkev, kjer je maševal naš gospod župnik Anton Pačnik. Zbralo se je okrog 70 otrok. Pri maši so ob spremljavi klavirja in kitare, za kar sva poskrbela z Vitom Mlinaričem, prepevali z vsem srcem.

Po končani maši so veroučenci od katehetinje gospe Štefke Cicmanović Zimet in gospoda župnika prejeli svoja veroučna spričevala in pohvale za udejstvovanje v župniji. Gospa Cvetka Bračun je vestnim ministrantom in tistim, ki so pridno obiskovali šmarnice, izročila pohvale, gospa Silva Bednjički pa je rednim bralcem podelila priznanja za Slomškovo bralno značko. Po svečani podelitvi so se otroci najbolj razveselili napihljivega gradu, na katerem so skakali z velikim veseljem. Naše gospodinje, ga. Anica Zobič, ga. Silva Bednjički, ga. Blanka Milošič in ga. Majda Podvršek, so poskrbele, da otroci in starši niso bili lačni ter žejni. Pripravile so hrenovke in veliko zelenjave, da so se lahko okrepčali. Prav tako so tudi nekateri starši aktivno sodelovali pri samem dogodku. Ob zaključku animacije smo veroučence tudi poslikali po obrazu ter jim naredili različne odtise na rokah (rožice, metulje …).

Hvala tudi Občini Kidričevo za posojene klopi, mize in šotora.

Konec veroučnega leta smo tako zelo lepo obeležili. Dogodek smo izpeljali po željah otrok, pričakovanjih staršev ter vseh nas. Hvala vsem, ki ste sodelovali. Vesele počitnice in se vidimo septembra na ORATORIJU.

Doroteja Terbovšek

Oglejte si tudi