Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

30. obletnica posvetitve župnije Svete družine v Kidričevem

V nedeljo, 28. maja 2017, smo praznovali 30. obletnico posvetitve naše župnije Svete družine v Kidričevem. Obiskal nas je gospod škof msgr. Alojz Cvikl. Otroški zbor mu je pred cerkvijo za dobrodošlico z vsem veseljem zapel pesem Zate, Marija pod vodstvom Doroteje Terbovšek na klavirju in ob spremljavi Vita Mlinariča na kitari. Zbor je prepeval tudi med mašo in med proslavo.

Po blagoslovu igral, obnovljenega župnišča, korpusa in ambona ter štole, ki jo je okrog vratu našemu gospodu župniku nadel sam gospod nadškof, se je sveta maša nadaljevala v župnijski cerkvi. Zadonele so orgle in zapele so cerkvene pevke, ki jih ima župnija nekje 10, prav tako pod vodstvom Doroteje Terbovšek. Pevke so se več mesecev vneto pripravljale na to slovesnost. Prepevale so zelo lepo skozi vso mašo. Za popestritev smo pripravili tudi pesmi v modernem stilu (svetovno znani uspešnici Hallelujah in You raise me up v slovenskem jeziku). Prepevali sta Doris Soršak in Doroteja Terbovšek ob spremljavi klavirja, kitare in kajona, ki ga je igral Nik Mlinarič.


Med proslavo, ki jo je uspešno vodil Matej Novak, je msgr. Alojz Cvikl podelil 16 apostolskih blagoslovov. Odlikovanja so prejeli: Anton Habjanič, Tilika Rigtar, Janko Vuk, Vida Komljenović, Marija Škafar, Mira Novak, Magda Glažar, Marija Ivanovič, Štefka Cicmanović Zimet, Marija Rampre, Janez Škafar, Matej Novak, Marija Jančec, Slavica Mlakar, Doroteja Terbovšek in Cvetka Bračun.

V liturgični skupini zraven obeh zborov delujejo tudi bralci, ki jim je branje božje besede velika čast. V naši župniji imamo kar 20 rednih bralcev. Na slovesnosti sta božjo besedo brala Jano Vuk in Ivo Cicmanović.

Prav tako moramo omeniti ministrante, ki so strežniki Jezusu. V naši župniji imamo 10–15 rednih ministrantov. To so veroučenci, ki hodijo na redne ministrantske vaje, pripravljajo članke za župnijska oznanila in redno ministrirajo pri nedeljskih in slovesnih mašnih daritvah. Skupaj z vodji skupin (gospo Cvetko Bračun in gospodom župnikom Antonom Pačnikom) obiskujejo okoliške cerkve in spoznavajo njihovo zgodovino, prav tako se vsaj enkrat letno – nagrada za ministriranje – odpravijo v terme Zreče.

Naše cerkev je zmeraj čista in lepo urejena. Za to skrbimo župljani sami. Imamo 10 skupin, imenovanih po ulicah (Ulica Ob železnici, Cesta na Hajdino, Njiverce vas, Ulica Ob gozdu in cesta v Njiverce, Novo naselje, Mladinska in Kajuhova ulica, Kraigherjeva in Tovarniška ulica, Vlahovičeva, Čučkova in Lackova ulica, Strnišče ter Grada, Industrijsko naselje in Lovrenška cesta).

Hvala vsem, ki ste pripomogli k slovesnosti.

 

Doroteja Terbovšek,
voditeljica liturgične skupine

Oglejte si tudi