Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

V Kidričevem se ponovno zbiramo ob oltarju

Svetega Florijana, zavetnika pred požarom in povodnjo, še posebej častijo gasilci. Letošnji god svetega Florijana pa je bil pomemben predvsem za nas, vernike. To je dan, ko se je zopet potrdila obljuba Vstalega, da je »z nami vse dni do konca sveta« (Mt 28, 20). Na ta dan se je izpolnila naša želja, da lahko po razglasitvi pandemije koronavirusne bolezni zopet gremo k sveti maši in da se lahko zopet kot družina zbiramo ob oltarju.

Cerkev Svete Družine v Kidričevem je tako ponovno odprla svoja vrata za vse, ki se želijo udeležiti svetih maš. Cerkev je sedaj nekoliko preurejena. Klopi in stoli so razmaknjeni, kot nam to naročajo slovenski škofje in vlada, cerkev pa po vsaki maši razkužimo in prezračimo.

 

Seveda moramo tudi verniki ob vstopu v cerkev upoštevati navodila: obvezno nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok ob vstopu in ob odhodu ter vzdrževanje medsebojne razdalje, kar pa ne velja za člane družine, ki živijo v istem gospodinjstvu. Zaščitno masko smemo odmakniti le ob zaužitju svete hostije, nato pa si jo ponovno namestimo. 

 

Čas, v katerem živimo, nam prinaša lepe in manj lepe trenutke. Prinaša nam preizkušnje in radosti, zato ostanimo zvesti njemu, ki je »z nami vse dni do konca sveta«. Še naprej se obračajmo nanj v vseh situacijah ter se radi zbirajmo v našem skupnem domu.

Oglejte si tudi