Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Izleti po Ravnem polju

Tudi letos je Slovenska turistična organizacija objavila poziv za izvedbo brezplačnih turističnih vodenj. Znova sem se uspešno prijavil in dobil možnost predstaviti našo in partnerske občine, ki sodelujejo v projektu turistične destinacije Ravno polje.
Skupno sem v treh mesecih izpeljal petnajst izletov po treh tematskih poteh, ki se jih je udeležilo sto triindvajset oseb iz Slovenije, Srbije, Anglije in ZDA. Večinoma sem potnike prevažal s svojim turističnim kombijem za sedem oseb, imel pa sem tudi večje skupine, ki so prišle z avtobusom. Zelo uspešna je bila tematska pot Po poteh Šumarjev, ki poteka le po naši občini. V njej smo obiskali vedno čudovito okrašeno vas Starošince in se spoznavali s tradicijo kmetijstva. V Cirkovcah smo odkrivali zgodbe o naši kulturni dediščini in zapuščini Vinka Koržeta. Prehodili smo del poti Po poti zgodovine, pozneje pa se ustavili pri ruševinah gradu Ravno polje, po katerem se imenuje naša turistična destinacija ter zapeli ljudsko Tam dol na Ravnem polju. Sledil je še kratek postanek v športno-rekreacijskem centru Green Lake in zgodba o nastanku okoliških gozdov.

Dve uri sta minili kot bi trenil. Le upam lahko, da bo podoben razpis na voljo tudi v prihodnjem letu in da bo tako lahko naše kraje spoznalo še več ljudi.

Povezave

www.ferle.si/slo

Oglejte si tudi