Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Izjemen uspeh NTK Cirkovce na mednarodnem tekmovanju v Varaždinu

V Varaždinu je od petka, 4. 11. 2022, do nedelje, 6. 11. 2022, potekal mednarodni 16. Memorijal Mirka Abramovića, na katerem je nastopilo skupno petsto namiznoteniških igralcev in igralk iz Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Indije.

Tekmovanja se je udeležilo kar enajst članov Namiznoteniškega kluba Cirkovce, in sicer: Tai Širec, Jakob Plajnšek, Urh Novak, Pia Kundih, Neli Koren (najmlajši kadeti), Aleks Koren, Sara Erhatič (mlajša kadeta), Jan Širec, Tian Hajšek (kadeta), Zoja Žolek in Tia Rudolf (mladinki).

V ekipnem delu tekmovanja so igralci NTK Cirkovce osvojili kar štiri ekipne medalje. Najuspešnejša je bila Sara Erhatič, ki je s soigralko Nežo Horvat iz NTK Fužinar Interdiskont brez poraza osvojila vrhunsko prvo mesto. Odlična tretja mesta so osvojile ekipe najmlajših kadetov (Tai Širec, Jakob Plajnšek in Urh Novak), najmlajših kadetinj (Pia Kundih in Neli Koren) in kadetov (Aleks Koren, Jan Širec in Tian Hajšek). Pri mladinkah sta Zoja Žolek in Tia Rudolf končali na 5.–8. mestu.

Igralci NTK Cirkovce so prikazali dobre igre tudi v konkurenci posameznikov. Tia Rudolf med mladinkami in Jan Širec med kadeti sta zasedla tretje mesto v predtekmovalnih skupinah. Pri kadetih se je Tian Hajšek uvrstil od 17. do 32. mesta, Aleks Koren pa se je prebil vse do četrtfinala, to je od 5. do 8. mesta. V najmlajši kategoriji sta Tai Širec in Neli Koren zasedla 9.–16. mesto, Pia Kundih in Jakob Plajnšek pa sta obstala v četrtfinalu.  Trenutno najboljša mlajša kadetinja v Sloveniji, Sara Erhatič, je  obstala v četrtfinalu (5.–8. mesto med mlajšimi kadetinjami). Najboljše igre je prikazal Aleks Koren, ki zasedel prvo mesto med mlajšimi kadeti in četrto mesto med kadeti v Sloveniji, dvorano v Varaždinu pa je zapustil neporažen. Do finala je suvereno premagal vse nasprotnike, v finalu pa tudi najvišje uvrščenega mlajšega kadeta na Hrvaškem.

Odlične igre vseh igralcev v različnih starostnih kategorijah potrjujejo strokovno in sistematično delo v NTK Cirkovce in so vzpodbuda tudi številnim drugim (mlajšim) igralcem v NTK Cirkovce. 

Oglejte si tudi