Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

Mednarodna liga ALPE-ADRIA

Mednarodna strelska liga Alpe-Adria je tekmovanje v streljanju s pištolami in revolverji od kalibra 7,62 mm naprej. Organizira se vsako leto in traja od aprila do oktobra. V ligi nastopajo ekipe in posamezni tekmovalci strelskih ter drugih organizacij, ki se ukvarjajo s strelstvom skladno z zakonodajo v Republiki Sloveniji. V ligi se tekmuje v dveh disciplinah – v disciplini pištola, to je pištola velikega kalibra od kalibra 7,62 mm naprej, ter disciplini revolver, prav tako revolver velikega kalibra od kalibra 7,62 mm naprej. Tekmovanje v obeh disciplinah se odvija v preciznem streljanju, kjer se strelja v tarčo za pištolo R50 na oddaljenosti 25 metrov. Posamezno disciplino sestavlja 20 tekmovalnih strelov, vsaka serija pa je časovno omejena na 10 minut. Tekmovalno ekipo sestavljajo trije tekmovalci in je lahko ženska, moška ali mešana. Ligo sestavlja praviloma do osem kol. Liga je veljavna, v kolikor je izvedenih vsaj šest kol.
V Rečici pri Laškem je bilo aprila 2017 organizirano prvo kolo lige Alpe-Adria, ki jo je organiziralo SD Dušan Poženel. Prve lige se je udeležilo 25 ekip, oziroma 82 posameznikov, v disciplini revolver pa 23 ekip oziroma 76 posameznikov. V ligi Alpe-Adria sodeluje tudi Strelsko društvo Kidričevo s svojo strelsko ekipo. Društvo se na ligi udeležuje z dvema 3-članskima ekipama. Na prvi organizirani ligi so aprila za SD Kidričevo nastopili Marijan Petek, Irena Škornik, Matevž Mohorko, Igor Premužič, Danilo Krajnčič in Mateja Levanič, kjer so na pištoli ekipno dosegli 14. in 21. mesto, na revolverju pa 15. in 22. mesto.

V soboto, 13. 5. 2017, pa je Strelsko društvo Kidričevo organiziralo IV. kolo mednarodne lige Alpe-Adria v streljanju s pištolo in revolverjem velikega kalibra. Tekmovanje je potekalo na društvenem strelišču SD Kidričevo v Strnišču, udeležilo pa se ga je 94 tekmovalcev na pištoli in 79 tekmovalcev na revolverju. Strelsko društvo Kidričevo se je tekmovanja udeležilo s petimi 3-članskimi ekipami. Prva ekipa SD Kidričevo I, v sestavi Marijan Petek, Matevž Mohorko in Mateja Levanič, je zasedla skupno 14. mesto od 27 ekip. Sledila je SD Kidričevo II, v sestavi Milan Bukšek, Danilo Krajnčič in Matjaž Habjanič, ki je zasedla 16. mesto. Ekipa SD Kidričevo III (Aleš Slana, Miran Jus, Ervin Dukarič) je dosegla 23. mesto, SD Kidričevo IV (Stanko Vidovič, Damjana Hliš, Uroš Sodec) je zasedla 26. mesto in ekipa SD Kidričevo V (Igor Premužič, Ivan Unterlehner, Robert Drevenšek) 18. mesto.

Mateja Levanič

Oglejte si tudi