Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Sosednji prijatelji že 6. leto pod soncem in zvezdami

Avgusta 2018 smo Sosednji prijatelji Kidričevo obeležili 6. leto organiziranja aktivnih dejavnosti za otroke in mladino naselja Kidričevo in poletnega Kina pod zvezdami. Poletne dejavne dni, ki so potekali od 17. do 19. 8., smo se letos prav tako odločili obuditi predvsem zaradi dobre družbe in smeha, manjkalo pa ni niti trdega dela in potenja. Delavnici, ki sta bili na voljo, sta bili plesna delavnica hip hopa pod vodstvom Kaje Klemenčič in športna delavnica z Janijem Kočevarjem, kjer so otroci lahko igrali nogomet, odbojko, košarko itd. Prostori so nam bili na voljo v Športni dvorani Kidričevo, prav tako pa smo kar nekaj ur preživeli v plesni dvorani. Delavnic se je udeležilo lepo število otrok mešanih starostnih skupin. Športna delavnica je že nekaj let priljubljena med udeleženci, letos pa je pravi ''hit'' bila hip hop delavnica, ki jo izvajamo šele drugo leto zapored.

Vsak večer od petka, 17. 8., do nedelje, 19. 8., pa se je skupina preselila pod zvezdnato nebo, kjer smo za otroke in njihove starše organizirali Kino pod zvezdami. Udeležba nas je, čeprav je to že 6. leto organiziranja kina na prostem, pozitivno presenetila. Vsak večer smo namreč našteli okoli 120 obiskovalcev. Največ jih je obiskalo program za najmlajše – animirane filme, ki so bili na sporedu ob 20. uri. Vsak dan pa smo prav tako predvajali še dva filma raznih zvrsti. V petek so tako bili na sporedu Hotel Transilvanija, komedija Šefica in grozljivka Zbeži!, v soboto Mali pišček, misteriozna drama Si upaš?, domišljijski triler Prikriti udarec. Na zadnjem kinu pa smo predvajali animirano pustolovščino Horton, akcijski film Voznik in Igro imitacije. Poskrbljeno je bilo tudi za prodajo kokic in pijač.

Vsakoletni izlet v terme Čatež, ki bi letos bil že 8. zapovrstjo, pa je na žalost odpadel zaradi prenizkega števila prijavljenih.

Z organizacijo dejavnih dni za otroke želimo Sosednji prijatelji Kidričevo spodbuditi ne le najmlajših, ampak tudi mladostnike, naj se pridružijo sodelovanju v skupini, ki smo jo ustanovili z namenom povezovanja in druženja mladih in otrok. Lepo je videti, da število članov in obiskovalcev dejavnih dni še zmeraj pozitivno preseneča, zmeraj pa bomo stremeli k temu, da bo še naraščalo.

Andreja Pevec Podgornik,

Sosednji prijatelji Kidričevo

Oglejte si tudi